Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En cuphelg till

ÖSKs A-lag fixade cupfinalplatsen redan förra helgen och får denna vecka nöja sig med en träningsmatch mot IK Sirius. ÖSKs yngsta elitlag tappade ett oavgjort läge halvminuten innan matchtiden tog slut. De får nöja sig med att möta KB Karlskoga i Degerfors. Men däremellan finns det tre lag som fortsätter sitt cupspel även detta veckoslut.


ÖSK U17 och U19 spelar båda semifinal i ligacupen under lördagen. Båda matcherna spelas på Behrn Arena. U17 möter Halmstads BK med start klockan 15:00. Semifinalmotståndarna besegrade i slutspelet först Kalmar FF med 3-1 och slog sedan ut IFK Göteborg efter straffar. I den andra semifinalen möts Brommapojkarna och Helsingborg.
Matchtrupp: Alex Hahne, Oskar Sandberg, Jonathan Aronsson, Adem Greku, Adam Leijon, Ebrima Jaiteh, Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Hampus Lundgren, Almin Masic, Albin Zidaric, Marcus Karlsson, Oliver Kåhed, Viktor Walldén, Lukas Hjort, Gustav Franck (mv), Adam Nilsson (mv) och Martin Trinh.

Halmstads BK: U17 står inför finalhelg i Ligacupen på Berhn Arena


ÖSK U19 får svårast tänkbara motstånd i sin semifinal. IF Elfsborg står på andra sidan – ett lag som ÖSK haft en hel del problem med under senare år. Elfsborgs väg till semifinalen har gått via FC Trollhättan (2-1) och GAIS (2-1). Notabelt är att i gruppspelet spelade Elfsborg och Skövde (som ÖSK slagit ut) oavgjort. Matchen börjar kl. 19:00.

Tillgängliga spelare (trupp ej klar): Kalle Westdahl (mv), Michel Yanez Hernandez, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström, William Gunnarsson, Albin Ödberg, Mikael Loön, Lukman Murad, Felix Möller, Jonathan Lundberg, Tim Bergström, Mirza Turan, Henning Nordvall, Carl Jägerhill, Hampus Lind, Tim Bergström, Adem Greku, Harald Detlofsson (mv), Johan Sjögren och Edwin Ahlnäs.

IF Elfsborg: Nio landslagsspelare – ett rejält kvitto. ÖSK hade tre spelare på detta läger.


ÖSK Söder herr fick med sig ett bra resultat i den första omgången av årets DM-gruppspel. Efter att ha legat under med 0-2 segade de sig upp till ett oavgjort resultat mot Delta Örebro.I den andra omgången ställs killarna mot Hovsta IF i en bortamatch som spelas på hemmaplan. På Ekäng alltså med avspark söndag på den inte speciellt åskådarvänliga avsparkstiden 20:15.


ÖSK Söder dam behöver inte fundera på cupspel än utan snarare på hur man skall få ihop slagkraftiga trupper till sitt ambitiösa träningsmatchprogram. Laget har företrädesvis valt motståndare från Östergötland och på lördag möter de fjolårskonkurrenterna från Smedby AIS. Matchen spelas lördag på Lugnets IP med avspark 16:10.

Föjande spelare är kallade till matchen: Ida Lindell, Lisa Lindahl, Hanna Persson, Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Marie Ståhlberg, Joline Jakobsson, Silvia Ekisi (k), Sara Sandberg, Linnea Wettergren, Amanda Nordenby, Sabina Forsberg, Filippa Jägerhill, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

Årsdebut för Marie Ståhlberg efter mammaledigheten. (Jo)Hanna Persson och Linnea Wettergren från juniorerna förstärker truppen.

ÖSK Söder Dam: Inför träningsmatch mot Smedby AIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.