Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Så nära, så nära i ligacupen

Det gäller att ha marginalerna på sin sida och det är möjligt att ÖSK tömde sitt ”turkonto” redan i onsdagens bortamatch mot IFK Norrköping. För när ÖSK U16 mötte IFK Lidingö i Ligacupens kvartsfinal handlade det mer om otur än om tur för hemmalagets del. Ändå började det riktigt bra. ÖSK dominerade spelmässigt även om man fick lov att ta hjälp av en motspelare för att få in ledningsmålet – Albin Zidarics inspel från kortlinjen styrdes in av Lidingös lagkapten.  ÖSK kontrollerade spelet, som det brukar heta och IFK Lidingö åstadkom inte så värst mycket i anfallsväg.

I andra halvlek blev det nästan tvärtom. Gästerna fick plötsligt medvind i mer än en bemärkelse. Långa bollar mot ÖSKs backlinje blev plötsligt ett allvarligt hot. Lidingös välväxta spelare med sin fysiska spelstil ställde till stora problem. Redan efter sju minuter in i halvleken kom det första resultatet. ÖSKs mittback Joseph Spångberg fick inte rätt grepp om sin motståndare, som föll precis innanför straffområdesgränsen. Matchdomaren verkade först ha bestämt sig för frispark på straffområdesgränsen, men ändrade sig sedan och dömde straffspark. En straff som IFK Lidingö förvaltade på bästa sätt.

Under resten av halvleken skapade båda lagen tillräckligt många chanser för att kunna avgöra matchen till sin fördel. Lidingös möjligheter strandade i allmänhet på ÖSKs mycket duktige landslagsmålvakt Harald Detlofsson. ÖSKs på att skärpan framför mål inte var den allra bästa. Matchavgörandet kom sedan med mindre en en minut kvar att spela. ÖSKs mittback Murat Kuyumcu försökte nicka en boll till hörna men fick inte rätt träff och det blir i stället ett självmål i ena krysset. Som de flesta andra självmål väldigt snyggt, men det är ju en klen tröst i de här sammanhangen.

Efter en första halvlek med ett klart spelmässigt övertag förlorade ÖSK sitt grepp om matchen i den andra. Den rätt kraftiga vinden gjorde nog sitt till både för övertaget i den första halvleken och svårigheterna i den andra. ÖSKarna hade påtagligt svårt med det fysiska spelet från Lidingös sida och inte blev det lättare av att matchens domare verkade ha svårigheter med att bestämma sig för på vilken nivå han skulle lägga bestraffningsribban. Att ÖSK ändå kom så pass nära ett oavgjort resultat med chansen till avancemang via straffsparksläggning skall man nog i första hand tacka sin målvakt för. Harald Detlofsson gjorde några räddningar som länge såg ut att kunna bli matchavgörande. I anfallet var det högerbräddaren Albin Zidaric som imponerade mest med bra fötter och ett smart spel.

Matchfakta (2*40):
32. 1-0 Självmål (Zidaric)
47. 1-1 (Straff)
80. 1-2 Självmål

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh, Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Samuel Brunnberg – Albin Zidaric, Edwin Lundkvist, Jonathan Aronsson (k), Fahad Said Hassan (29) – Henrik Westher, Adam Leijon
Ersättare: Simon Bladh (mv), Gustav Pauly, Sebastian Ternevid, Isac Eklöf (29), Mattias Sjöberg, Viktor Svensson

Lagets hemsida: Ute ur Ligacupen
IFK Lidingö: U16 till semifinal i Ligacupen efter rysare mot Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.