Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Strömmad allsvenska eller på TV?

Snart är det dags att städa ut Viasat Sport för den här säsongen och i stället boka in Allsvenskan via C More. För Allsvenskan finns det två sändningsalternativ tillgängliga i dagsläget. Antingen via ”gammel-TV” eller strömmad över internet.

TV-operatörerna erbjuder C More:s sportpaket till en kostnad av 429 kronor i månaden. Köper man samma tjänst direkt från C More strömmad till dator etc. kostar innehållet bara 299 kronor.

Jag har tidigare varit rätt tveksam till att se sport via en strömmad kanal, men måste nog säga att kvaliteten nu har blivit så pass mycket bättre att man kan välja det alternativet utan att egentligen förlora något.

Sportpaketen är en viktig inkomstkälla för TV-operatörer som Com Hem och Telia. Nu verkar de vara på väg att bli utkonkurrerade av C More och Viasat, vilka kan distribuera matcherna direkt till sina kunder via strömmad internet. Nu väntar vi på vad operatörernas nästa drag skall bli i kampen om fotbollspubliken.

Tillägg 1..
Jarmo rekommenderar i ett tillägg att man kan använda en chromecast för att strömma sändningen till sin TV. Det har jag aldrig prövat. Jag har en chromecast, men aldrig blivit klok på vad jag skall använda den till.

Jag har alltid tyckt att det är lite ”besvärligt” att koppla upp datorn mot TV:n för att se det strömmade programmet på TVn. Men med chromecasten (alternativt motsvarande pryl för Apple-användare) blir det inte lika kladdigt.

Tack för tipset!

Tillägg 2.
Kim påpekar: Men som jag har förstått det så har Viaplay rättigheter att sända allsvenskan även under säsongen 2015?

Det här är något av en rättighetsdjungel. (Det var också delvis därför jag skrev om detta för att ge bloggens läsare en möjlighet att peka på andra alternativ).

Igår när jag kollade Viaplay innan jag skrev artikeln, så fanns det ingenting hos Viaplay om allsvenskan (som jag kunde se). Idag skriver de dock att om man har Viaplaytjänsten, så kan man tilläggsköpa alla allsvenska matcher för 129 kronor i månaden. Den totala kostnaden för det paketet blir 408 kronor i månaden. Bra under den tid då engelska Premiere League och Champions League pågår. Mindre attraktivt under sommarmånaderna då Viaplay i princip inte har någon färsk fotboll att erbjuda.

3 kommentarer – kommentera

Jarmo

Rekomenderar en chromecast som funkar överallt där man har en tv med hdmi och en smart nalle och wifi, bilden blir precis som vanlig tv och tackvare smarta nallen som blir fjärrisen så blir det tom lättare och byta ”kanal”.

Kim

Men som jag har förstått det så har Viaplay rättigheter att sända allsvenskan även under säsongen 2015?

chetchup

Glöm vad jag sa om Csports..

”Priset gäller fram till och med 31 mars 2015, därefter ordinarie pris 299 kr”. Alltså samma som hos Cmore fast enbart fotboll då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.