Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK till semifinal i ligacupen

Det behövdes en straffsparksläggning för att skilja ÖSK och AIK åt då lördagskvällens kvartsfinal avgjordes. Det stod 0-0 i halvtid och det stod 0-0 vid full tid. Ingen förlängning i de här matcherna utan det blev straffar direkt. (Tur var väl det för det var rätt så kallt på Behrns läktare den här kvällen). Matchvinnare i straffsparksläggningen blev ÖSKs målvaktsförvärv Gustav Franck (närmast från Elfsborg, men tidigare i Karlslund), som tog två av de fyra straffar AIK hann slå innan matchen var avgjord till ÖSKs fördel.

Under första halvlek var AIK det något bättre laget. Det verkade som om ÖSKarna kom till matchen med lite för stor respekt för sina motståndare. AIK var spelförande utan att för den skull skapa så värst många målchanser. ÖSK å sin sida fick nästan ingenting att stämma anfallsmässigt.

Andra halvlek blev sedan chansrikare för båda lagen. Det verkade som om ÖSKs respekt släppt och laget skapade en hel del skarpa chanser. Närmast mål var man efter en frisparksvariant i mitten av halvleken. Där hade AIK verkligen marginalerna på sin sida. AIKs egna anfall kvästes i allmänhet av ÖSKs utmärkta backlinje och bakom denna agerade Gustav Franck med stor pondus, snabba reflexer och imponerande greppsäkerhet.

Framför de bakre försvarslinjerna dominerade Kevin Johansson på det centrala mittfältet. Kevin tvingades tyvärr av i mitten av den andra halvleken efter att ha råkat ut för en lårkaka (verkade det vara). Jonathan Aronsson kom in i hans ställe och han liksom de övriga två 00-orna som var med (Joseph Spångberg från start som mittback och Albin Zidaric som kom in som högerbräddare) skötte sig riktigt bra. När nu U17-truppen är rätt tunn antalsmässigt är det bra att det finns gott om yngre spelare som kan komma in och fylla ut luckorna om det skulle behövas.

Lagets tränare Rickard Torstensson var givetvis nöjd med sitt lags insats efter matchen. En riktigt bra U17-match, tyckte han och berömde sina mittbackar, högerbacken Oscar Sandberg och Kevin Johansson på mittfältet. AIK hade visserligen mer boll, tyckte Rickard, men det var på ytor där vi tyckte att de kunde få ha den. En sanning med en viss modifikation med tanke på att AIKs anfallare kom ensamma mot Gustav Franck vid några tillfällen under den andra halvleken, utan att dock kunna få bollen förbi ÖSKs målvakt.

Tack vare segern har ÖSK kvalificerat sig till nästa veckas finalspel på Behrn Arena. Där kommer man bland annat att få sällskap av Brommapojkarna och Helsingborg, vilka också vann sina kvartsfinaler idag. Den fjärde som spelas mellan IFK Göteborg och Halmstads BK avgörs under söndagen.

ÖSK: ÖSK Vidare efter straffläggning

Matchfakta: Inga mål under de ordinarie 90 minuterna.
Straffsparksläggning:
1-0 Viktor Walldén
1-0 Gustav Franck räddar AIKs straff.
2-0 Oliver Kåhed
2-1 Mål AIK
2-1 Alex Hahne slår sin straff lite för löst och lite för nära målvakten.
2-1 Gustav Franck räddar igen en AIK-straff
3-1 Albin Zidaric
3-2 Mål AIK
4-2 Almin Masic grundlurar AIKs målvakt och rullar in den avgörande straffen.

Laguppställning: Gustaf Franck – Oscar Sandberg, Alex Hahne (k), Joseph Spångberg, Gabriel Fernsten – Viktor Walldén, Kevin Johansson (67), Oliver Kåhed, Almin Masic – Ebrima Jaiteh (75), Marcus Karlsson
Avbytare: Harald Detlofsson (mv), Jonathan Aronsson (67), Albin Zidaric (75), Murat Kuyumcu, Samuel Brunnberg och Edwin Lundkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.