Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stor cuphelg på gång

Fem ÖSK-lag spelar cupmatcher i helgen. Det måste väl vara något slags rekord.


A-laget.
ÖSKs semifinalmöte med Elfsborg behandlas på annat sätt i Bloggen så jag nöjder mig med att konstatera:
Söndagen den 22 mars kl. 15:00 på Behrn Arena.


ÖSK är den enda föreningen som klarat av att få med lag i alla tre klasserna i ungdomarnas Ligacup. Dessa har nu nått fram till kvartsfinalerna. I potten ligger en plats i semifinalerna, som spelas på Behrn Arena nästa helg.


U17.
På den inte speciellt publikvänliga tiden 18:30 en lördagskväll (i morgon alltså) tar ÖSK emot gästande AIK. Normalt en av Sveriges starkaste lag i ungdomsklasserna blir det givetvis en svår nöt för ÖSK att knäcka. AIK vann gruppspelet med full poäng och med 15 plusmål. Motståndet som kom från Assyriska, Brage och Syrianska var kanske inte det allra tuffaste. I åttondelsfinalen mötte laget Skiljebo SK som ÖSK hade en hel del besvär med i sitt gruppspel. AIK får väl gälla som favorit, men ÖSK kan säkert skrälla.

Matchtrupp: Gustav Frank, Harald Detlofsson (U16), Oscar Sandberg, Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Alex Hahne, Oliver Kåhed, Joseph Spångberg (U16), Marcus Karlsson, Ebrima Jaiteh, Viktor Walldén, Almin Masic, Samuel Brunnberg (U16), Jonathan Aronsson (U16), Albin Zidaric (U16), Murat Kuyumcu (U16) och Edwin Lundqvist (U16).


U16.
Klockan 11:00 en söndagsmorgon är väl inte heller riktigt en favorittid för att se på fotboll. Så dags får man dock lova att vara på Behrn Arena för att se ÖSKs yngsta elittrupp ta sig an IFK Lidingö. ÖSKarna har ett väldigt dramatiskt matchförlopp med sig från onsdagsmatchen i Norrköping. Förhoppningsvis något som ger laget en extra skjuts i mötet med Lidingö. Motståndarna besegrade AIK i gruppspelet (men spelade ”bara” oavgjort mot Brage). I åttondelsfinalen imponerade de grymt genom att besegra Brommapojkarna med 4-1.

Matchtrupp: Harald Detlofson (mv), Simon Bladh (mv), Samuel Brunnberg, Viktor Svensson, Murat Kuyumcu, Martin Trinh, Gustav Pauly, Albin Zidaric, Jonathan Aronsson, Jonathan Eriksson, Isac Eklöf, Fahad Said, Adam Leijon, Henrik Westher, Sebastian Ternevid, Mattias Sjöberg, Edwin Lundqvist och Joseph Spångberg


U19.
Det äldsta U-laget har på sin lott fått Jönköping Södra. Matchen spelas tidig söndagseftermiddag (13:45) i Jönköping. ÖSK vann sin åttondel mot Skövde AIK med 5-1. Men det var ingen lätt seger trots de stora siffrorna. Matchen gav dock en bekräftelse på att man har ett starkt förvar och en glödhet anfallsduo i Felix Möller och Jonathan Lundberg. JSödra spelade bara två gruppspelsmatcher med vinst mot Motala AIF (4-1) och oavgjort mot Åtvidaberg (2-2). I åttondelen besegrade de Östers IF med 2-0. Utan att egentligen veta något om laget så känns de väl som en överkomlig motståndare för ÖSKarna. I matchen mot Skövde satt Carl Ekstrand Hamrén och Christer Lipovac på läktaren. Vi får se om Alexander Axén låter dem resa med till Jönköping eller ej.

Matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Tim Bergström, Johan Sjögren, Oskar Ålgars, Edwin Ahlnäs, William Gunnarsson, Albin Ödberg, Mikael Loön, Hampus Lind, Felix Möller, Jonathan Lundberg, Andreas Klingström, Henning Nordvall, Carl Jägerhill, Carl Ekstrand Hamrén och Albin Rydberg (mv)


ÖSK Söder Herr börjar årets kampanj.
I skuggan av A- och U-lag inleder ÖSK Söder Herr årets tävlingsmatcher. På Ekäng möter de Delta Örebro IF i sin första gruppspelsmatch på lördag kl. 17:15. Efter att ha fått lov att lämna div 5 köksvägen har Söder genomgått en omfattande skinnömsning, så det är svårt att än så länge säga var laget står i år. Vinsten förra helgen med 6-2 mot SMÅ IF är måhända en indikation om att laget skall kunna vara med och utmana i toppen av sexan. Men först gäller det som sagt DM och Delta Örebro.

Resultat: ”Nya” ÖSK Söder spelade 2-2 mot Delta Örebro i sin första tävlingsmatch. Delta tog ledningen med 2-0 i den första halvleken. Lagkapten Vedran Ljuboja reducerade genom att slå in lagets bonusstraff inför den andra halvlekens början. Kristofer Axén slog sedan in kvitteringsbollen i början av andra halvleken. Ett bra resultat för ÖSK söder med tanke på att Delta var ett topplag i div f förra året.


ÖSK Söder Dam reser söderut igen.
Efter förra veckans lyckosamma besök i Motala (3-2 seger mot Borens IK) är det den här veckan Vadstena GIF som står som värdar. Motståndarna missade förra året att ta steget upp till div 1 med förmodligen fotbollsveriges knappaste marginal. De hade lika många poäng som uppflyttade Boren (38), samma plusmålskillnad (71), men blev kvar i tvåan eftersom de hade gjort ett mål mindre (82 för Boren mot 81 för Vadstena). Nu får vi se om de behållit formen över vintern. Matchstart kl. 13:00

Resultat: Det blev en förlust med 2-0

Söderdamerna reser med följande trupp: Mimmi Paulson-Febo (mv), Hanna Holmgren-Karlsson, Maya Pettersson, Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Julia Simon, Emma Östlund, Sara Sandberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sabina Forsberg, Filippa Jägerhill, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

Skador och sjukdomar gör att Söder verkar ha svårt att spela ihop ett lag den här säsongen. Bloggen noterar att nygamla bekantingen Mimmi Paulson-Febo är inlånad från KIF Örebro som målvakt samt att den unga talangen Emma Östlund åter är med i truppen.


ÖSK P16U.
ÖSKs andra elittrupp för åldersklassen -99 är obesegrade i år. I morgon möter de Karlslund U15 i en match på Ekäng kl. 14:00. Med tanke på att de flesta i truppen har ett år till godo på motståndarna borde det väl kunna bli en seger till.

Resultat: ÖSK-vinst med 6-2. Målskyttar: Odilon Sangwa, Anton Söderman, Mohamud Hussen, Mattias Sjöberg, Jalal Nader och Adam Stahle.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.