Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen: Alla tre lagen vidare

U16: Straffdrama på Nya Parken.
Det verkar ha varit dramatiskt i Norrköping där ÖSK U16 och U17 gick vidare. Det yngre laget kom i ett tidigt tvåmålsunderläge redan efter 10 minuter. 1-2 en bit in i andra halvlek och 2-2 målet kom med två minuter kvar att spela. ÖSK inledde sedan straffsparksläggningen med att missa de två första, men lyckades ändå mirakulöst nog vinna straffsparksutslagningen.

Matchfakta (2*40):
04. 1-0
10. 2-0
48. 2-1 Adam Leijon
78. 2-2 Jonathan Aronsson

Laguppställning: Martin Trinh, Murat Kuyumcu, Gustav Pauly, Arvid Brorsson, Albin Zidaric, Henrik Westher, Joseph Spångberg, Fahad Said Hassan, Adam Leijon, Jonathan Aronsson (k) och Harald Detlofsson (mv))
Avbytare: Simon Bladh (mv), Sebastian Ternevid, Isac Eklöf, Mattias Sjöberg, Viktor Svensson, Edwin Lundkvist och Vide Törner

Lagets hemsida: Klara för kvartsfinal i Ligacupen


U17. Tät match mot IFK Norrköping.
U17 laget hade både 1-1 och 2-2 innan Viktor Walldén mot slutet av matchen kunde avgöra till ÖSKs fördel.
24. 0-1 Viktor Walldén
29. 1-1
56. 1-2 Marcus Karlsson
59. 2-2
75. 2-3 Viktor Walldén, nickmål!

Startelva: Alex Hahne (k), Ebrima Jaiteh, Oscar Sandberg, Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Samuel Brunnberg, Almin Masic, Marcus Karlsson, Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Douglas Bjäresten (mv)
Avbytare: Vide Törner (U16), Jack Meehan (mv), Isac Eklöf (U16), Mattias Sjöberg (U16), Edwin Lundkvist (U16), Jonathan Aronsson (U16)


U19. Mer kamp än välspel då Skövde AIK besegrades.
På Behrn Arena var ÖSK kraftigt tillbakapressade under större delen av matchen mot Skövde AIK, men man vann ändå med 5-1 – ett helt missvisande resultat sett till spelfördelningen. Men vad gjorde det då firma Möller & Lundgren var på strålande spelhumör och fixade 4 mål. Det femte gjordes på en konstvolleyskott av Albin Ödberg vid ställningen 4-1. Tidvis under andra halvlek efter det att ÖSK fått Michel Yanez utvisad (två gula kort av vilka det sista för en handssituation var på gränsen till obegripligt) var Skövdes press mot ÖSKs mål enorm. Men hemmaförsvaret och då främst mittbackarna gjorde ett fantastiskt starkt jobb idag och stod emot anfallsvåg efter anfallsvåg.

Med 20 minuter kvar att spela fick även Skövde en spelare utvisad (två gula igen) och då jämnade spelet ut sig, även om Skövde fortfarande dominerade. Med en kvart kvar fick Skövde lite hopp efter att ha reducerat till 3-1. Men det hoppet släckte snabbt efter det att Jonathan Lundberg lurat skjortan av en av deras försvarare nere vid kortlinjen och sedan hittat radarkompisen Möller som vinklade in ÖSKs fjärde mål.

En väl genomförd match av ett välorganiserat lag, som klarade av en svår uppgift på ett imponerande sätt mot välspelande och aggressiva motståndare. Bloggens extraplus går till spelare som presterade utöver vad man egentligen skulle kunna förvänta sig av dem när de har en bra dag: Till Johan Sjögren som dominerade i det centrala försvaret tillsammans med Oskar Ålgars, samt till de två inte helt vana centrala mittfältarna Albin Ödberg och Michel Yanez.

Hur man upplevde matchen från Skövdes håll kan man följa på deras twitterkonto. Det var nog rätt så jobbigt.

 

11. 1-0 Jonathan Lundberg
24. 2-0 Felix Möller (Albin Ödberg)
28. 3-0 Jonathan Lundberg (Felix Möller)
58. Utv. Michel Yanez
72. Utv. Skövdespelare
74. 3-1
77. 4-1 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
89. 5-1 Albin Ödberg

Laguppställning: Karl Westdahl – Tim Bergström, Oskar Ålgars (k), Johan Sjögren, Edwin Ahlnäs (65) – Hampus Lind, Michel Yanez, Albin Ödberg, William Gunnarsson (80) – Jonathan Lundberg (77), Felix Möller (86)
Avbytare: Albin Rydberg (mv), Andreas Klingström (65), Carl Jägerhill (77), Henning Nordvall (80), Lukas Hjort (86)

Skövde Nyheter: Örebro gav SAIK respass

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.