Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vidare i ligacupen

Som väl var väntat tog sig ÖSKs U19-lag vidare i Ligacupen. En vinst behövdes mot Karlslund eftersom BK Forward lagt sig på sex poäng och ÖSK bara hade fyra efter den oavgjorda och underbemannade matchen mot Degerfors. Målsättningen verkade vara uppfylld redan efter en halv minut då Felix Möller förvaltade en långboll över Karlslunds backlinje på bästa sätt.  Lite nerv blev det ändå i matchen efter det att Karlslund utnyttjat ett missförstånd i ÖSK-försvaret och kvitterat i den åttonde minuten.

Trots bakslaget fortsatte ÖSKarna att mala på och skapade en hel del chanser som de inte kunde omsätta i mål. Karlslund å sin sida hade väl egentligen ingen spets alls i sitt anfallsspel. i den 34:e minuten kom så det oundvikliga ledningsmålet. Jonathan Lundberg frispelar William Gunnarsson som kommer med sedvanlig fart och Wille har inga problem med att sätta bollen i mål. Av bara farten gör Jonis sedan 3-1 några minuter senare. Han visar prov på sin utomordentliga bollkontroll när han tar emot en inlyrad boll från de bakre regionerna. En bortspelad mittback senare står han öga mot öga med Karlslunds målvakt och avslutar lugnt.

ÖSK fortsatte den andra halvleken på samma sätt som den första avslutades. Jonathan Gunnarsson gjorde 4-1 efter ett väggspel med Felix Möller. Albin Ödberg väggade sig också igenom Karlslunds backlinje (oklart med hjälp av vem) och gjorde 5-1. Den inbytte Andreas Klingström fastställde slutresultatet till 6-1 efter en mycket vacker individuell prestation som avslutades med ett hårt skott i det bortre krysset ur nästan ingen vinkel alls.

Björn Cervin var väl inte helt nöjd med lagets spel trots resultatet. Det var för många felpassningar, vilket gjorde att man tappade boll alldeles för ofta. Jag tyckte, att ÖSKs båda ytterbackar, som sanningen att säga inte hade det speciellt snärjigt defensivt, understödde sina mer offensivt inriktade lagkamrater på ett bra sätt. Felix Möller och Jonathan Lundberg hade fot eller tanke med i de flesta av ÖSKs mål och är på den här nivån väldigt svårstoppade. Speciellt Jonathan lyckades bra i den tredubbla rollen som bollmottagare på mittfältet, insticksleverantör framför backlinjen samt spjutspets och avslutare.

Matchfakta:
01. 1-0 Felix Möller
08. 1-1 Serkaft Mizori
34. 2-1 William Gunnarsson
38. 3-1 Jonathan Lundberg
52. 4-1 Jonathan Lundberg
60. 5-1 Albin Ödberg
83. 6-1 Andreas Klingström

Laguppställning: Karl Westdahl – Tim Bergström, Oskar Ålgars (k), Johan Sjögren, Michel Yanez Hernandez – Hampus Lind (ht), Henning Nordvall, Albin Ödberg (68), William Gunnarsson – Jonathan Lundberg (68), Felix Möller (73)
Ersättare: Jack Meehan (mv), Marcus Karlsson (ht), Kevin Johansson (68), Andreas Klingström (68), Oscar Sandberg (73), Carl Jägerhill

ÖSK hade Christer Lipovac (åter från Malmö), Carl Ekstrand Hamrén (sjuk/skadad?) och Mikael Loön (avstängd) på läktaren. Första matchen med laget gjorde Hampus Lind (från Laxå) och Henning Nordvall (från Adolfsberg). Åter från skadeproblem var Andreas Klingström medan Carl Jägerhill, som också varit skadad, fick nöja sig med en bänkplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.