Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cuphelg i mitten av mars, mm.

Det är inte bara de allra största elefanterna som i helgen kommer att göra upp om fortsatt cupspel. Även ÖSKs U19- och U17-lag spelar avgörande matcher. I deras fall rör det sig om den avslutande matchen i deras resp. gruppspel.


U17.
Efter den oavgjorde matchen mot Skiljebo är U17-gruppen helt öppen. Möjligheter till avancemang finns utöver för ÖSK även för Skiljebo och Degerfors. ÖSK möter Degerfors i en bortamatch på Stora Vallas konstgräs lördag kl 10:30. Brukspojkarna spelade sin uppskjutna match mot BK Forward i onsdags och vann den matchen med 11-0. Oklart om Degerfors var väldigt bra eller om Forward var väldigt dåliga. Förmodligen det sistnämnda. ÖSK vann ju sin match mot Forward med 6-0.

ÖSK går in i slutspelsomgången på samma poäng som Skiljebo men med en målskillnad som är fem mål bättre. Med tanke på att Skiljebo kan förbättra sin målskillnad ordentligt mot Forward är det inte ens säkert att ett bra resultat mot Degerfors räcker för vidare avancemang för ÖSKs del.


U19.
Även i den äldsta åldersgruppen är läget inför den sista omgången oklart. ÖSK, Degerfors och Forward kan alla gå vidare. ÖSK möter nollpoängarna från Karlslund, vilket skulle kunna vara en fördel beroende på hur motiverade KIFarna känner sig. ÖSK har dessutom fördelen att kunna spela på resultatet från mötet mellan Degerfors och Forward som avgörs redan under lördagen medan ÖSKs match spelas på söndag.

Eftersom Forward slog Degerfors är läget i gruppen helt klar. Vinner ÖSK sin sista match så är gruppsegern säkrad – annars inte.


U16.
I den yngsta pojkgruppen har ÖSK redan kvalificerat sig för åttondelsfinal. ÖSKs lag vann samtliga sina gruppspelsmatcher.


ÖSK Söder Dam.
Reser till Motala för en lördagsmatch mot Borens IK. Följande spelartrupp är kallad: Cassandra Söder, Hanna Holmgren Karlsson, Lisa Lindahl, Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Hannah Uhlan, Julia Simon, Silvia Erkisi (k), Anna Meijer, Sabina Forsberg, Olivia Puhls, Amanda Nordenby, Filippa Jägerhill, Klara Thorsén och Emma Tivemo.


ÖSK Söder herr.
ÖSK Söders herrlag generalrepeterar inför nästa veckas cupmatch genom att möta SMÅ IF. Säkert en extra intressant match för Söders nya tränare Reinerth Gustavsson och de spelare som följde med honom från SMÅ till ÖSK Söder inför den här säsongen. Matchen spelas lördag på Ekäng med avspark kl. 11:00.


ÖSK P99U.
ÖSKs Ungdoms regionala 16-årslag är än så länge obesegrade under vårens träningsmatchande. Klockan 14:00 på lördag möter de sina blivande seriekonkurrenter från Carlstad United. Matchen spelas på Ekäng.

Resultat: Riktigt vad killarna håller på med är oklart. Men… efter att ha besegrat IFK Eskilstuna förra helgen med 8-2 besegrades idag Carlstad United med 10-2.
Målgörarna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.