Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Oavgjort mot Skiljebo

Ett oavgjort 2-2 resultat mot oväntat starka motståndare från Skiljebo SK bäddar för att grupp 6 i ligacupen för U17 inte kommer att avgöras förrän i den tredje och sista omgången. I dagens match på Behrn Arena startade ÖSK bäst och var det bättre laget halvleken ut. Efter en första halvlek i vilken ÖSK nog borde ha kunnat avgöra matchen till sin fördel blev det ombytta roller i den andra. Skiljebo tryckte på rätt bra medan ÖSKs anfall såg ovanligt klena ut. Kanske var det vinden som gjorde skillnaden. Den var tidvis kraftig och gynnade hemmalaget i den första halvleken och Skiljebo i den andra. Fast jag tyckte nog att det blåste betydligt mer i den andra.

Matchen hade knappt hunnit börja förrän ÖSK tvingades till ett målvaktsbyte. Adam Nilsson fick en smäll/spark på knäet, när han slängde sig framför en motståndare. Albin Rydberg, som knappt hunnit sätta sig på avbytarbänken, fick hoppa in i Adams ställe. Oklart hur det gick för Adam. Han behövde hjälp att ta sig tillbaka till omklädningsrummet, men verkade röra sig rätt obehindrat efter matchen, så det kanske gick bra trots allt.

Efter en lite rörig situation på en hörna direkt efter bytet fick Albin en rätt lugn första halvlek. Skiljebo slank igenom vid ett tillfälle, men han stod rätt och fick bollen mot kroppen. Betydligt mer hade Skiljebos försvar att ta hand om. ÖSKs två anfallare Marcus Karlsson och Ebrima Jaithe ställde till stora problem för dem och det behövdes både justa och ojusta metoder för att stoppa dem. Överlag var det faktiskt en rätt fysisk match, vilket verkade att gynna gästerna. ÖSKs mål kom efter ett av (få) mönsteranfall. Lukas Hjort slog en lång passning från mittfältet ut mot den högerkanten. Marcus Karlsson fångar bollen men får inte något bra skottläge utan driver ner mot kortlinjen. Därifrån hittar han Albin Zidaric som kommer i en andravåg. Albins skott från straffområdesgränsen går otagbart ribba in.

i den andra halvleken blev det ombytta roller. Skiljebo pressade mest och ÖSKs anfall såg ofta rätt tafatta ut. Kvitteringen kom på en hörna efter en dryg timmes spel. Ingen ÖSKare fick huvud eller fot på bollen som hamnade hos en skiljebospelare som kunde dräpa in den från nära håll. Fem minuter senare stod det sedan 2-1 till gästerna efter det att Skiljebos anfallare mycket snyggt rullat upp ÖSK-försvaret och skapat ett skottläge centralt. ÖSKs kvittering kom sedan på ett märkligt sätt. En av Oliver Kåheds hörnor tappas in av målvakten (eller schabblades in av någon utespelare) vid främre. Domaren såg inte detta, men linjemannen som stod på den bortre sidan uppmärksammade att bollen var över linjen. (Hur han nu kunde se det med en hel skock spelare mellan sig och bollen). ÖSKs spelare såg väl närmast lättade ut, medan man från Skiljebos sida samlades kring linjemannen för att demonstrera sitt missnöje med hans ingripande.

Med en kvart kvar att spela efter kvitteringen hade båda lagen bra möjligheter att säkra vinsten men ingen av dem lyckades. Efter matchen tog sedan vardera laget fem straffar för att man skall kunna skilja dem åt i fall de hamnar alldeles lika (poäng, målskillnad etc.) efter den tredje omgången. Här visade det sig att ÖSK var det lag som höll nerverna bäst i styr. Alla ÖSKs fem straffar resulterade, medan Albin Rydberg räddade en av Skiljebos.

Bra insatser av Albin i ÖSKs mål medan Alex Hahne som vanligt dominerade både på det höga och det låga centralt i backlinjen. Marcus Karlsson jobbade hårt i anfallet, fick ta emot ovanligt mycket stryk för att sedan i andra halvlek gå av plan med krampkänningar. Plus även för vänsterbacken Oscar Sandberg, målgöraren Albin Zidaric från U16-truppen. Jonathan Aronsson (även han U16), spelade hela matchen igår (80 minuter) med U16 och idag gjorde han helt ok ifrån sig, när han blev inbytt och spelade hela andra halvlek.

Matchfakta:
23. 1-0 Albin Zidaric (Marcus Karlsson)
62. 1-1 Albin Sjögren
67. 1-2 Max Nordin
76. 2-2 Självmål (efter hörna Oliver Kåhed)

Straffskyttar:
1. Almin Masic (lurar målvakten åt fel håll)
2. Oliver Kåhed (högt, hårt och mitt i målet)
3. Alex Hahne (stenhårt i närheten av vänstra krysset)
Albin Rydberg räddar Skiljebos tredje straff
4. Jonathan Aronsson (lågt vid högra stolproten)
5. Ebrima Jaithe (jättesats och så rullade han in den vid vänstra stolpen)

Laguppställning: Adam Nilsson (3) – Samuel Brunnberg, Alex Hahne (k), Gabriel Fernsten, Oscar Sandberg – Albin Zidaric, Lukas Hjort (82), Oliver Kåhed, Almin Masic (ut ht, in 90) – Ebrima Jaiteh, Marcus Karlsson (72)
Avbytare: Albin Rydberg (mv, 3), Jonathan Aronsson (ht), Fahad Said Hassan (72), Arvid Brorsson (in 82, ut 90), Adem Greku, Gustav Pauly
Anm. Jag antar att den sena inbytet av Almin i andra halvlke var för att han skulle kunna lägga en av straffarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.