Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Bra start på cuphelgen

ÖSK U16s trupp mot Karlstads BK (Foto: Daniel Wickström)

ÖSK U16s trupp mot Karlstads BK (Foto: Daniel Wickström)


ÖSKs U16-lag gjorde sin plikt i ligacupmatchen mot Karlstads BK. Överlägsna spelmässigt, men lite väl trubbigt framför mål gjorde att det ändå stod 0-0 i halvlek. I andra halvlek kunde en inbytt och säsongsdebuterande Jonathan Eriksson göra både 1-0 och sedan det avgörande 2-0 målet. Motståndarna från Karlstad ryckte faktiskt upp sig efter ÖSKs ledningsmål och skapade (med en viss hjälp från ÖSKs sida) några nästanchanser, som ÖSKs backlinje och utmärkte Simon Bladh kunde reda ut – ibland med en viss möda. Inte förrän ”Jonis” gjorde sitt andra – med fyra minuter kvar att spela – kändes segern helt säkrad.

ÖSKs båda mål var på sätt och vis rätt lika – inspel från kanten och Jonathan på rätt plats framför mål. Vid det första målet var det Isac Eklöf som som stod för assisten. Hans skott/passning kunde Karlstads målvakt inte hålla och Jonathan fanns på plats för att raka in returen. Bakom det andra låg Fahad Said Hassan som lurade några vänsterkantsförsvarare innan han med en klassisk snett-inåt-bakåt passning hittade fram till Jonathan. För båda målen går hockey-assisten till den i halvtid inbytte Viktor Svensson.

Det var en hel del nya ansikten för Bloggens utsände att försöka sätta ett namn på. Daniel Wickström var vänlig nog att ge mig sin spelarförteckning, vilket hjälpte en hel del. Det var kul att se Simon Bladh tillbaka i mål efter en fjolårssäsong som präglades mer av skador och rehabilitering än av matchspel. Joseph Spångbergs direkta mittbacksspel och en klok och bollsäker Gustav Pauly på högerbacken lyfte en även i övrigt stark backlinje. Löpstarka insatser av Jonathan Aronsson och Arvid Brorsson gav hemmalaget det viktiga försteget centralt på mittfältet. Av de offensiva spelarna fick Sebastian Ternevid gå av tidigt eftersom han inte mådde bra. Adam Leijon var rörlig som vanligt men även han tvingades av efter att han fått några smällar. Försökte igen i andra halvlek, men det gick inte.

Matchfakta (2*40):
52. 1-0 Jonathan Eriksson (Isac Eklöf)
76. 2-0 Jonathan Eriksson (Fahad Said Hassan)

Laguppställning: Simon Bladh – Vide Törner (ht), Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Gustav Pauly – Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k) – Sebastian Ternevid (17), Henrik Westher, Isac Eklöf (ut ht, in 47, ut 65) – Adam Leijon (ut 39, in ht, ut 47)
Avbytare: Jack Meehan (mv), Fahad Said Hassan (17), Jonathan Eriksson (39), Viktor Svensson (ht), Mattias Sjöberg (65), Martin Trinh (småskadad)

Lagets hemsida: ÖSK – Karlstad BK 2-0
Karlstads BK tyckte att ÖSK var det bättre laget och att segern var rättvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.