Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cuphelg

Det är inte bara ÖSKs A-lag som har en viktig cupmatch att se fram emot. Även ÖSKs tre U-lag spelar vad som kan komma att bli avgörande cupgruppspelsmatcher denna helg. För alla tre gruppspelsmatcherna gäller nämligen att det är de två vinnande lagen från den första omgången som möts. En seger i den här omgången ger alltså ett väldigt bra utgångsläge inför den avslutande tredje omgången.


U16.
Redan i kväll möter ÖSKs U16-lag Karlstads BK. Karlstad besegrade Forward med 3-0 i den första omgången medan ÖSK på bortaplan slog tillbaka Degerfors med 3-1.

Normalt skall inte värmlänningarna erbjuda några större problem för ÖSK. Sturehov besegrade KBK både borta och hemma förra året och ÖSK vann med stora siffror hemma och förlorade knappt borta. Med de bästa spelarna från båda trupperna nu i samma lag borde det gå vägen, kan man tycka.

En spelare som hemmalaget får lov att se upp med är Benjamin Muminovic. Denne vann skytteligan i den regionala 15-årsserien förra året och i matchen mot Forward gjorde han alla tre målen.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:00


U17.
ÖSK besegrade BK Forward i den första omgången med utklassningssiffrorna 6-0. Nu väntar västeråslaget Skiljebo SK i den andra. Skiljebo, som lyckas bättre i västeråsfotbollen med sina ungdomslag än vad de gör med sina seniorer, är väl något av en dark horse i den här gruppen. I den första omgången besegrade de Degerfors med 3-2. Lite osäkert var de står styrkemässigt, men ändå en match som ÖSK bör vinna.

Matchen spelas på lördag på Behrn Arena med avspark kl. 13:00

Matchtrupp: Adam Nilsson (mv), Albin Rydberg (mv), Oscar Sandberg, Jonathan Aronsson (U16), Samuel Brunnberg (U16), Alex Hahne, Arvid Brorsson (U16), Oliver Kåhed, Almin Masic, Jonathan Eriksson (U16), Gustav Pauly (U16), Marcus Karlsson, Adem Greku, Gabriel Fernsten, Lukas Hjort, Albin Zidaric (U16), Ebrima Jaiteh och Fahad Said (U16)


U19.
Det äldsta U-laget besegrade BK Forward med 5-2 i den första omgången. Nu väntar en bortamatch mot Degerfors i den andra. Motståndarna besegrade Karlslund med 1-0 på bortaplan i den första omgången. För en del av spelarna i truppen lär det vara aktuellt med en U21-match borta mot AIK redan på måndag, så Björn Cervin & Co. har väl en del att fundera på beträffande uttagningar och matchning av laget.

Avspark på Stora Valla söndag kl. 13:00

Matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Gabriel Fernsten (U17), Alex Hahne (U17), Oliver Kåhed (U17), Tim Bergström, Johan Sjögren, Oskar Ålgars, Edvin Ahlnäs, Viktor Walldén (U17), Mikael Loön, Kevin Johansson (U17), William Gunnarsson, Felix Möller, Carl Jägerhill, Marcus Karlsson (U17), Douglas Bjäresten (U17), Mirza Turan och Michel Yanez Hernandez.


Utöver cupmatcherna så spelas även några intressanta träningsmatcher.


ÖSK Söder Dam kunde boka in sin första vinst i söndags då de besegrade KIF Örebros talanglag. Den här veckan väntar vad som förmodligen är försäsongens tuffaste motstånd, då div 1-kollegerna från IFK Norrköping Dam kommer till Örebro.

Problemet med årets trupp har väl så här långt varit en rätt tunn anfallsbesättning. Bortsett från Sara Sandberg så saknas flera av målskyttarna från förra året. Hanna Åbom spelar numera tennis, Sabina Håkansson har tagit en time-out och Emma Tivemo verkar ha varit bortrest. Niclas Collgård får alltså lov att utforska vilka som kan göra mål i deras ställe.

Till matchen mot IFK Norrköping har följande spelartrupp fått förtroendet: Ida Lindell (mv), Hanna Holmgren Karlsson, Lisa Lindahl, Emmelie Lundqvist, Lisa Sundell, Hannah Uhlan, Julia Simon, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Anna Meijer, Sabina Forsberg, Olivia Puhls, Amanda Nordenby, Emma Östlund, Freja Olofsson och Cassandra Söder (mv)

Söder fortsätter att låta yngre spelare vara med i A-truppssammanhangen. Efter Linnea Wetterberg blir det nu Emma Östlunds tur att bekanta sig med A-truppssammanhangen. Emma är (av allt att döma) född som noll-nolla och har innan hon förra året kom till ÖSK Söder spelat med Adolfsbergs P(ojk)00-or. När hon spelar futsal påminner hon en hel del om Franz Beckenbauer (även om denne aldrig spelade futsal). Säkra fötter och en bra blick för spelet, alltså.

Bloggen noterar vidare att Marie Ståhlberg verkar ha fixat en barnvakt. Bra så!

Söderdamerna spelar på lugnets IP och kör i gång kl. 16:00 på lördag.


ÖSK Ungdom P99 U.
Gustaf Lundholms trupp, som huvudsakligen består av de spelare som ”blev över” då ÖSKs U16-trupp bildades genom sammanslagningen med en trupp från Sturehov, har så här långt presterat över förväntan. Obesegrade efter tre matcher reser de i helgen till Eskilstuna för match mot IFKs U-lag. Nya i truppen för året är Adam Stahle och Kristoffer Erlandsson som tagits upp från breddtruppen, Malcolm Stolt (-00) som kommit (tillbaka?) från Sturehov samt Odilon Sangwa (likaledes -00) som kommer från IFK/FC Kristinehamn.

Dessutom har Gustaf skaffat sig en målvaktstränare (Gustav Nehme) till truppen, som såvitt jag vet inte innehåller några målvakter. Det finns ju tre sådana i U-truppen, så man borde kunna låna därifrån under säsongen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.