Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Klar seger mot BK Forward

Bk Forward i ligacupens gruppspel stod på programmet för andra dagen i rad för ÖSKs U-trupper. Idag var det dags för U17 och precis som igår slutade matchen med en klar ÖSK-seger. Efter en första halvlek där ÖSK dominerat spelmässigt men bara lyckats göra ett mål gick det bättre med målproduktionen i andra och när matchen var färdigspelade stod det 6-0 till de svartvita. Ett rättvis resultat eftersom Forward knappt skapade några målchanser alls under matchen. Ett lite lurigt skott utanför var i princip det enda de kunde producera i anfallsväg. ÖSK å sin sida hade ytterligare ett antal chanser som borde/kunde ha resulterat. Jag räknade till fyra ribbträffar (om jag kommer ihåg rätt).

I andra halvlek lossade det ordentligt i målfabrikationen och innan matchen var färdigspelad hade det blivit 5 till. Speciellt roligt var det att se de inbytta före detta sturehovarna ta för sig mot sina ett år äldre motståndare. Det bör väl ha varit första gången de spelade en tävlingsmatch i den här miljön men det märktes inte alls. Speciellt Albin Zidaric som bytte av Almin Masic efter en dryg halvtimme imponerade genom klokt spel, två målgivande passningar och ett riktigt fint mål efter en bra aktion i Forwards straffområde. (Att Almin inte skulle spela mer än en halvtimme var bestämt redan från början. Det här var hans första match efter en långvarig skada och visst såg han lite ringrostig ut).

Bra prestationer i övrigt stod Alex Hahne som sammanhållande kraft i backlinjen för. Oliver Kåhed, som fått plats centralt på mittfältet, visade att det nog är där han helst skall spela – konstruktiv och med bra servar vid fasta situationer. Marcus Karlsson kom bättre till sin rätt i andra halvlek, då han tog steget upp från högerkanten till en av anfallspositionerna.

Matchfakta:
17. 0-1 Hampus Lundgren
56. 0-2 Marcus Karlsson (målvaktsretur)
58. 0-3 Marcus Karlsson (Albin Zidaric)
61. 0-4 Albin Zidaric (Adem Greku)
68. 0-5 Adam Leijon (retur efter frispark Oliver Kåhed)
86. 0-6 Ebrimah Jaithe (Albin Zidaric)

Laguppställning: Albin Rydberg – Adem Greku, Alex Hahne, Gabriel Fernsten, Oscar Sandberg – Markus Karlsson (79), Viktor Franssila (71), Oliver Kåhed, Almin Masic (35) – Ebrima Jaiteh (ut ht, in 79), Hampus Lundgren (51)

Ersättare: Adam Nilsson (mv), Albin Zidaric (35), Martin Trinh (ht), Adam Leijon (51) och Jonathan Aronsson (71)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.