Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Komfortabel seger i ligacupspremiären

William Gunnarsson flyttades upp i anfallet och svarade för två mål och en målgivande passning.

William Gunnarsson flyttades upp i anfallet och svarade för två mål och en målgivande passning.


Örebroderbyt mellan Örebro SK och BK Forward var över efter 14 minuter (skulle man nästan kunna påstå). Då hade nämligen hemmalaget gått upp till en 2-0 ledning efter mål av Felix Möller och William Gunnarsson. Visserligen kunde de gula reducera ungefär mitt i första halvlek, men spelmässigt dominerade ÖSK spelet påtagligt. Några fler mål blev det sedan inte under den första halvleken, även om hemmalaget skapade en hel del.

Inför andra halvlek bytte ÖSK in Jonathan Lundberg och Mirza Turan, som suttit bänk under den första halvleken. (De slet hårt i U21-matchen mot Rynninge i onsdags). ÖSKs spelövertag höll i sig, vilket resulterade i ytterligare tre mål och ett antal missade hel- och halvchanser. Den definitiva spiken i BK Forwards kista satte nog Oskar Ålgars redan 6 minuter in i halvleken, när han på volley dunkade in 3-1 på en av Felix Möllers hörnor. Sedan blev det två mål till innan Forward reducerade genom Joan Loyola – duktigt nyförvärv från Karlslund inför säsongen.

Den tidigare ÖSK-spelaren Lukman Murad debuterade för sin nya klubb, men fick inte så mycket uträttat placerad på det inre mittfältet. ÖSKarna, som vet hur farlig han kan vara om han kommer fram rättvänd med bollen, var på honom som hökar så fort han kom med i spelet.

En bitvis väl genomförd match, även om man gärna hade sett ytterligare några mål. Chanser saknades absolut inte, men alldeles för ofta valdes passningar, när avslut mot mål hade varit det bättre alternativet. Och alltför ofta sköt man på målvakten i stället för vid sidan av. Det fanns givetvis en hel del positiva saker att ta med sig från matchen. Johan Sjögren, som inte varit med så mycket, gjorde en solid och vårdad insats som högerback. Viktor Walldén debuterade i U19-sammanhang och visade prov på ett klassiskt svårfångat ytterspel. Mikael Loön var outtröttlig och ettrig på det centrala mittfältet, vilket bland annat resulterade i ett gult kort och ett rungande långskott i stolpen.

Matchfakta: ÖSK – BK Forward 5-2
06. 1-0 Felix Möller (William Gunnarsson)
14. 2-0 William Gunnarsson (Felix Möller)
26. 2-1 Saad Rashid Ramazan
51. 3-1 Oskar Ålgars (hörna Felix Möller)
55. 4-1 Jonathan Lundberg (Viktor Walldén)
76. 5-1 William Gunnarsson (Jonathan Lundberg)
84. 5-2 Joan Loyola

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Johan Sjögren, Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén, Edwin Ahlnäs (76) – Viktor Walldén (84), Mikael Loön, Albin Ödberg, Michel Yanez (ut ht, in 76) – William Gunnarsson (ut ht, in 63), Felix Möller (63)
Ersättare: Karl Westdahl (mv), Jonathan Lundberg (ht), Mirza Turan (ht), Adem Greku (84), Ebrima Jaiteh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.