Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen 2015

Den här helgen börjar ÖSKs ungdomslag spel i Ligacupen. Det är tredje säsongen som denna cup spelas och formatet påminner en hel del om Svenska Cupen för seniorer. Man börjar med ett gruppspel innan man går över till en utslagningsturnering. Nytt för i år är att det tillkommit en klass för 16-åringarna (U16).

Ligacupen med Svensk ElitFotboll som huvudman vänder sig i första hand till de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. I år har man expanderat gruppspelet och i både U17 och U17 är det 52 klubbar som startar, medan det i klass U16 är 48 deltagande lag. Detta har öppnat för både BK Forward (U16, U17 och U19) samt Karlslund (U19) att ställa upp med lag i cupen.

För ÖSK-lagen gäller följande:

I klass U16 ställer ÖSK upp med ett lag som antalsmässigt domineras av spelare som bytt från IK Sturehov till ÖSK inför den här säsongen. De spelar sin första match redan i kväll (fredag) och för motståndet står Degerfors IF. Övriga motståndare i gruppspelet kommer från BK Forward och Karlstads BK.

Resultat: ÖSK Seger med 3-1. Målgörare: Albin Zidaric, Henrik Westher och Jonathan Aronsson.

Lagets hemsida: Seger i tävlingspremiären

Matchtrupp: Jonathan Aronsson, Simon Bladh (mv), Arvid Brorsson, Samuel Brunnberg, Harald Detlofsson (mv), Isac Eklöf, Murat Kuyumcu, Adam Leijon, Edwin Lundkvist, Gustav Pauly, Fahad Said Hassan, Mattias Sjöberg, Sebastian Ternevid, Martin Trinh, Vide Törner, Henrik Westher och Albin Zidaric.


I klass U17 börjar ÖSK med en bortamatch på söndag. Eftersom motståndet kommer från BK Forward behöver man dock inte resa längre än Karlslund Arena. Övriga lag i gruppspelet är Degerfors IF och västeråslaget Skiljebo SK. Söndagsmatchen börjar kl. 12:00.


Även i klass U19 är det BK Forward som står för motståndet i den första matchen. Här är det dock ÖSK som är hemmalaget i matchen som spelas lördag kl. 16:00 på Behrn Arena. Övriga konkurrenter är Degerfors och Karlslund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.