Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Knapp seger mot Rynninge

Precis som förra veckans match mellan ÖSK och Rynninge slutade onsdagskvällens möte med en 3-2 seger. Skillnaden var att den här gången var det ÖSK som stod som segrare. Jag skulle dock tro att man hos Rynninge var rätt nöjda med resultatet trots förlusten. Under flera skeden av matchen hade de ett bra grepp om spelet och ÖSKarna fick koncentrera sig på försvar. Efter en första halvlek som chansmässigt dominerades av ÖSK fick Rynninge bättre ordning på sitt spel i den andra. Såväl i början av halvleken som under de sista 20 minuterna pressades ÖSKarna tillbaka och Rynninge lyckades också få in en reduceringsboll med några minuter kvar att spela.

Första halvlek var som sagt till stora delars ÖSKs som med snabba anfall rev upp stora hål i Rynninges försvarslinjer. I den 18 minuten tog ÖSK ledningen genom Jonathan Lundberg som själv startade det anfall som resulterade. Han slog en öppnande passning mot den öppna ytan på högerkanten. Christer Lipovac drev ner mot sidlinjen och spelade in bollen mot straffområdes där den når Jonis som fullföljt i en djupledslöpning. Anfallet avslutas med ett säkert skott mot bortre delen av målet. Snyggt och enkelt.

ÖSKs ledning varar dock inte mer än några minuter. ÖSKs målvakt Kalle Westdahl får inte grepp på en hörna som slås mot första stolpen. I röran framför mål får Rynninges Sebastian Bichler en tå på bollen och det är utjämnat. Några minuter senare kan ÖSK ta hand om ledningen igen. Anton Westerlund sätter en ”specialare” – ett hårt lågt långskott som studsar någon meter framför målvakten.

I andra halvlek kommer Rynninge ut med ett betydligt aggressivare spel och pressade tillbaka ÖSKarna. (Jag undrar vad Peder Hessel sade till sina gubbar i pausen). Så småningom tog ÖSKarna tillbaka initiativet och kunde inte oförtjänt öka på sin ledning till 3-1. Målskytt var kvällens lagkapten Christoffer Wiktorsson och på nytt var det på ett långskott som Rynninges målvakt tvingades kapitulera. ÖSK fick en frispark på nästan halva halva efter det att Jonathan Lundberg fällts rätt cyniskt.

I ett idealläge för Wiktorsson rakt framför mål visade han vänsterfoten inte bara är bra på inlägg utan även kan skjuta väldigt hårt. Det utnyttjades den här gången. Med tanke på avståndet var det nog ändå ett skott som Andreas Carlström i RIK-målet borde ha kunnat stoppa. Rynninge saknade inte alls chanser. Närmast var de väl då de fick en straff strax efter timmen. Den slogs dock i utsidan av stolpen. Dessutom hade de en boll inne som dömdes bort för en knapp offside (53.).

Efter 3-1 målet verkade det sedan som om ÖSKs spelare tyckte att det räckte. Rynninge tog över allt mer av spelet och tryckte tillbaka sina motståndare ordentligt. Till slut fick de lön för sina ansträngningar i form av ett reduceringsmål. Henrik Hultbergs andravågsskott efter hörna ställde hans tidigare lagkamrat i ÖSK-målet. (Henrik tillhörde liksom Kalle det framgångsrika 97-laget som skördade stora framgångar i åldrarna 14-16 år. Henrik lämnade dock ÖSK Ungdom för Rynninge redan som 16-åring).

Axel Kjäll tyckte efter matchen att det fanns både bra och mindre bra saker att ta med sig från matchen. Han var nog lite besviken över att spelet mattades under den andra halvleken. Det fanns några spelare som var trötta och hade kunnat bytas ut, men vi valde att låta dem spela genom tröttheten, tyckte Axel. Det är något man måste klara av, förklarade han. Beträffande spelarinsatserna valde Axel att plussa för Viktor Franssila (stabilt och bra av en spelare som inte varit med så mycket i den här sammanhangen) och Jonathan Lundberg (en bra match rakt igenom med ett fint mål).

Rynninge IK: Knapp förlust för herrarna på Behrn ÖSK:
ÖSK: Seger med 3-2 mot Rynninge (Uppdaterad)
Matchfakta:
18. 1-0 Jonathan Lundberg (Christer Lipovac)
20. 1-1 Sebastian Bichler
27. 2-1 Anton Westerlund
73. 3-1 Christoffer Wiktorsson
89. 3-2 Henrik Hultberg

Laguppställning: Kalle Westdahl – Michel Yanez, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila (U17), Christoffer Wiktorsson (k) – Felix Möller, Anton Westerlund, Mirza Turan, Sebastian Ring – Christer Lipovac (70), Jonathan Lundberg
Ersättare: Micke Loön, Viktor Walldén, Albin Ödberg, Marcus Karlsson, provspelare (70)

Rynninges laguppställning: Andreas Carlström – Mehmed Basic, Leo Almer, Jens Arrby, Pierre Hertin,- Alexander Floren, Viktor Lindqvist- Marcus Gustafsson, Sebastian Bichler, Miran Abdulraham – Mirza Basic
Byten: Lindqvist ut 45- Henrik Hultberg in, Mirza ut 45 – Bita Bångens in, Gustafsson ut 45 – Rodin Deprem in, Miran ut 65- Anderson in, Bichler ut 80 – Jälevik in, Mehmed Basic ut 83- Sebastian Chu in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.