Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsongmatcher 150222

Försäsongens träningsmatchande börjar så smått komma igång för de olika lagen i ÖSK-familjen. Eyravallsbloggen har noterat följande tre som ser intressanta ut (men det spelas säkert en hel del andra också).


ÖSK U17.
Generalrepetition inför nästa söndags ligacupsstart mot BK Forward. Idag är det Carlstad United som står för motståndet. Behrn Arena kl. 16:00.

Målrikt värre.
ÖSK och gästande Carlstad United bjöd den fåtaliga hemmapubliken på en målrik tillställning. ÖSK dominerade fullständigt den första halvleken och den 3-0 ledning som laget hade med sig till halvtidsvilan hade mycket väl kunnat vara dubbelt så stor utan att någon tyckt det var orättvist.

Efter några mindre lyckade försvarsinsatser i inledningen av den andra halvleken hade ledningen reducerats två gånger om. Två mål av Adem Greku såg dock till att målgapet vidgades igen. Till slut när allt var klart stod det 7-3 – ett resultat som väl främst gästerna skall vara nöjda med. Samtliga ÖSKs baklängesmål hade något av bjudningar över sig. ÖSK å sin sida hade man en känsla av att de kunde göra mål när det behövdes och det gjorde de ju också.

Bra insatser av främst högerbräddaren Viktor Walldén, den energiska Marcus Karlsson och det stabila mittbacksparet Alex Hahne och Viktor Franssila. Adem Greku skall väl också ha ett plus efter sina tre mål, men det var också på hans kant som Carlstad startade de flesta av sina anfall, så lite bättre skärpa i det defensiva spelet skulle inte skada.

Matchhfakta:
01. 1-0 Marcus Karlsson
24. 2-0 Oliver Kåhed
33. 3-0 Adem Greku
46. 3-1
49. 3-2
51. 4-2 Adem Greku
54. 5-2 Adem Greku
58. 5-3
68. 6-3 Marcus Karlsson
84. 7-3 Viktor Walldén

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Oscar Sandberg, Alex Hahne, Viktor Franssila, Gabriel Fernsten (79) – Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Kevin Johansson (k), Adem Greku – Burin Jankeaw (ht), Marcus Karlsson (69)
Ersättare: Ebrima Jaiteh (ht), Adam Leijon (69), Joseph Spångberg (79), Jonathan Aronsson


ÖSK Ungdom P99 U.
ÖSK Ungdoms elittrupp tar sig idag an Degerfors IF U16 på Stora Vallas konstgräs. Avspark kl. 13:00

ÖSK Ungdom P99 U överraskar.
Gustaf Lundholms trupp med 99-or som i första hand har siktet inställt på den regionala U16-serien fortsätter att överraska med bra resultat. Förra veckan slog man BK Forwards 98-or med 2-0 och idag var man i Degerfors för match mot bruksklubbens U16-lag. Resultatet 2-2 är väldigt bra för truppen med spelare som så att säga ”blev över”, då ÖSK och IK Sturehov skapade sitt gemensamma U16-laget. Gustaf var också nöjd efter matchen.


Matchfakta:
1-0
1-1, Adam Fredrikson (utan assist)
2-1
2-2, Jalal Nader (Adam Fredrikson)


ÖSK Söder Dam.
Som utomhus fast inomhus i Kristinehamnshallen. Div 2-laget Näsets SK från Göteborg står för motståndet. Söder matchar flera av sina nyförvärv och ungdomar. Avspark kl. 15:00

Uddamålsförlust i säsongsupptakten.
Det blev lite oväntat förlust med 2-1 efter en 1-0 ledning i paus för ÖSK Söders damer, då de mötte Näsets SK på neutral mark i Kristinehamn. Av matchkommentarerna att döma var det ingenting som man kommer att sörja över någon längre tid. Årets första målgörare blev (något oväntat) Sara Hjelm.

ÖSK Söder Dam: Förlust I Kristinehamn (även kallat ”Lusasken”)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.