Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Rynninge

ÖSKs U19-lag förlorade kvällens match mot ett välspelande Rynninge IK med 3-2. Länge såg det ut som om det skulle dra iväg till en storförlust, men en skärpning mot slutet av matchen hyfsade till siffrorna en del. ÖSK saknade i princip alla tänkbara anfallare, vilket gjorde att laguppställningen överraskande på en del punkter. Rynninge, som väl spelade med vad som mest liknade ett U21-lag (några rutinerade, en del ungdomar samt några provspelare), dominerade spelmässigt under stora delar av matchen utan att för den skull kunna skapa speciellt många målchanser. ÖSK å sin sida skapade nästan inga alls, så resultatet får väl ändå sägas vara rätt så rättvist.

Rynninge tog en tidig ledning genom Viktor Lindqvist, som kom i en andravågslöpning och kunde bredsida in en snett inåt bakåt passning från högerkanten. Strax före halvtidsvilan ökade sedan gästerna på till 2-0, då de utnyttjade ÖSKs svaghet vid försvar mot fasta situationer. Pierre Hertin lyfte in en frispark från kanten som den provspelande mittbacken Daniel Ojara kan nickförlänga in i mål mot bortre.

I den 51:a minuten ökade sedan Rynninge rätt tursamt på till 3-0. Efter ett hopslag fick Bita Bångens skottförsök från straffområdesgränsen en underlig bana och bollen fann nätet via ribbans underkant. Här kändes det väl rätt kört med en överhängande risk för fler Rynningemål. ÖSKarna tog sig dock samman och vann sedan resten av matchen med 2-0. Några spelarbyten och en del positionsförändringar gjorde kanske sitt till att siffrorna kunde hyfsas.

I en 78:e minuten gör Michel Yanez 3-1. Ytterbacken driver bollen över halva planen genom ett antal försvarlinjer och placerar bollen lågt vid bortre. En riktigt fin prestation. Fem minuter senare gör så Viktor Franssila, som fått hoppa in som vänsterbräddare, 3-2 efter ett bra förarbete av Viktor Walldén längs högerkanten. Viktor frispelade sin namne på andra sidan straffområdet som fri kunde putsa siffrorna lite till.

Björn Cervin ansåg efter matchen, att laget gjorde rätt bra ifrån sig i slutet av de båda halvlekarna, men att det brast i flera avseenden. Lite väl mycket juniorspel och svagheter i duellspelet gjorde att laget gjorde det onödigt svårt för sig. Han tyckte att det var roligt att se Kalle Westdahl tillbaka i målet och att Mikael Loön stod för en enorm arbetsinsats på mittfältet. Bloggens utsände gillade även att se att Hampus Lind är tillbaka i truppen. Hos Rynninge fastnade jag för de centrala mittfältarna Sebastian Bichler Bergenhem (ny från KB Karlskoga) och Viktor Lindqvist (”gammal” ÖSK Ungdomsspelare), som dikterade mycket av spelet.

Matchfakta:
13. 1-0 Viktor Lindqvist
42. 2-0 Daniel Ojara
51. 3-0 Bita Bångens
78. 3-1 Michel Yanez
83. 3-2 Viktor Franssila (Viktor Walldén)

Laguppställning: Kalle Westdahl – Tim Bergström (62), Carl Ekstrand Hamrén (71), Oskar Ålgars (k), Michel Yanez – Felix Möller, Mikael Loön, Albin Ödberg, Hampus Lind – William Gunnarsson (62), Henning Nordvall (73)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Edwin Ahlnäs (62), Viktor Walldén (62), Johan Sjögren (71), Viktro Franssila (73)

Rynninge IK: Seger mot ÖSK U 19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.