Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktspojklagen

Respektive förbundskaptener har kallat ett 30-tal spelare från åldersgrupperna P99 och P00 till en sammandragning på Kumla IP den 21 februari. Man kommer att spela yngre mot äldre vilket säkert gör att prestigefaktorn blirhög. I alla fall om de yngre kan matcha de äldre någorlunda bra.

P99.
Truppen har Peter Johansson och Johan Cehlin som distriktsförbundskaptener och Göran Kring som målvaktsinstruktör – en ren ÖSK-upsättning på ledarsidan med andra ord.

I den uttagna truppen dominerar ÖSK som tar hand om hälften av platserna. Att det blivit så många beror delvis på att det kommit över ett antal spelare från IK Sturehov. Följande ÖSKare är kallade: Simon Bladh (mv), Jack Meehan (mv), Samuel Brunnberg Fahad Said Hassan (IKS), Touma Sabbagh, Mattias Sjöberg, Albin Zidaric (IKS), Adam Fredriksson, Hassan Hussein, Edwin Lundkvist (IKS), Gustav Pauly (IKS), Viktor Svensson, Anton Söderman, Sebastian TernevidVide Törner (IKS).

Jag satte IKS bakom de före detta Sturehovsspelarna – mest för att ge Sturehov credit för det fina arbete de gjort med denna åldersgrupp. I truppen saknas det väl några namn från Sturehovshållet som borde ha varit med, men som tydligen fått förhinder av ett eller annat slag.

Målet för truppen är deltagande i SvFF:s distriktsturnering. De matcherna ligger dock fortfande i en fjärran framtid eftersom de inte spelas förrän i början av november.

ÖLFF: Kallelse Kumla

P00.
Truppen har Ted Larsson och Tomas Ivhall som distriktsförbundskaptener och den före detta ÖSK Ungdoms-målvakten Kristoffer Jonsson som målvaktsinstriktör. En lite märklig situation är att det kanske är Ted Larsson som känner till motståndarlaget allra bäst. Han tränade ju ÖSK P99 förra året och har mött IK Sturehov (och övriga örebrolag) ett antal gånger under årens lopp.

Den här åldersklassen innehåller många spelare från Forward medan antalet ÖSKare inskränker sig till 3. Dessa är: Martin Trinh (IKS), Gabriel Nyström och Joel Nilsson.

Huvudmålet för spelarna i truppen är att bli uttagna att representera örebrodistriktet vid SvFF:s pojkelitläger i månadsskiftet juni/juli.

ÖLFF: Matchkamp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.