Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Match mot KB Karlskoga

ÖSKs U19-lag spelar i kväll en träningsmatch på Behrn Arena mot div 3-laget KB Karlskoga. Ingenting (ännu) om matchen hos ÖSK eller ovanligtvis hos ÖLFF. På KB Karlskogas hemsida existerar den dock, även om de tror att det är ÖSKs U-21lag de skall möta.

Tillägg: ÖSK aviserar följande matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Harald Detlofson (-99, mv), Carl Ekstrand Hamrén, Oskar Ålgars, Tim Bergström, Michel Yanez, Anton Westerlund, Mirza Turan, Mikael Loön, William Gunnarsson, Albin Ödberg, Hampus Lind, Jonathan Lundberg och Felix Möller.


Resultat: ÖSK-vinst med 2-1.
Efter en spelmässigt överlägsen men chansfattig första halvlek gick ÖSK till pausvilan med en 2-0 ledning. ÖSK tog ledningen efter drygt 20 minuters spel genom Jonathan Lundberg. Michel Yanez ”tog” bollen av en halvsovande KB-försvarare och frispelade Jonis. Med 5 minuter kvar av halvleken ökar William Gunnarsson på ÖSK ledning till 2-0 efter ett flygande anfall efter det att KB haft en hörna. Felix Möller var passningsleverantör.

I andra halvlek tog KB över mer av spelet och skapade en hel del farliga situationer framför ÖSKs mål, speciellt i samband med fast situationer. Det var också på en hörna som KB kunde reducera. I den 62:a minuten blev det lite för trångt framför halvleksinbytte Harald Detlofson och värmlänningarna kunde böka in kvitteringsbollen. Närmare än så kom de inte trots att det brände till ytterligare några gånger under andra halvlek.

ÖSK startade matchen med en återvändande Kalle Westdahl i målet. Sedan ett målvaktsbyte i halvtid så att även Harald Detlofsson (-99 från IK Sturehov) fick en halvleks speltid. Halvleken såg vidare den från Laxå återvändande Hampus Lind samt den provspelande vänsterbacken Sebastian Chu från Rynninge.

Det var en på det hela taget rätt slätstruken historia av ÖSK, där få om ens någon spelare utmärkte sig speciellt mycket. Det skulle i så fall vara Felix Möller som fick ett rött kort efter det att matchen var slutspelad. Måste väl ha sagt något olämpligt, vilket förmodligen leder till några matchers avstängning.

Laguppställning: Kalle Westdahl (ht. Harald Detlofson), Anton Westerlund, Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén, Tim Bergström (69. Hampus Lind) – Michel Yanez (79. Albin Ödberg), Mikael Loön 79. Henning Nordvall), Mirza Turan, William Gunnarsson (Sebastian Chu) – Felix Möller, Jonathan Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.