Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Diawara till Norge

Ismael Diawara var med i det Rynninge-lag som slog ut ÖSK ur Svenska Cupen förra året.

Ismael Diawara var med i det Rynninge-lag som slog ut ÖSK ur Svenska Cupen förra året.


Isamel Diawara, framgångrik målvakt hos BK Forward förra året och en spelare som nog ÖSK höll minst ett öga på, har nu gjort sitt klubbval efter det att hans kontrakt med Rynninge IK gått ut (Till Forward var han bara utlånad under förra året). ÖSKs intresse manifesterades väl främst genom att han tränade med A-truppen under december månad. Dessutom har han förekommit i en eller två testmatcher till vilka ÖSK bjudit in intressanta spelare.

Nu har den 20-årige målvakten funderat klart på var han vill spela fotboll i år och valet föll något överraskande på norska FK Gjövik-Lyn. Ett lag som spelar på den norska tredje-nivån – alltså på samma relativa nivå som BK Forward. Knappast ett steg framåt i fotbollskarriären.

Bloggen har för egen del lite svårt att förstå att han lämnar en etablerad plats som förstemålvakt hos Forward för att i stället representera en anonym klubb i Norge. Det kan ju knappast ha varit för den sportsliga utmaningen.

I samma liga som Gjövik-Lyn spelar för övrigt även Fram Larvik. Klubben som värvat Ibrahim Alushaj och Andreas Drugge.

NA: Diawara klar – för norska division 2
FK Gjövik-Lyn: Seier mot Valdres
Rynninge IK: Isma blir norrman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.