Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Äntligen en vänsterback – Valgardsson till ÖSK

Logi Valgardsson (Foto: Sogndal IL)

Logi Valgardsson (Foto: Sogndal IL)


ÖSKs sök efter en vänsterback har äntligen givit resultat. Redan inför förra säsongen sade man från ÖSKs sida att en ny vänsterback efter Samuel Wowoah stod högt på önskelistan. Då testspelade sydafrikanen Marc Van Heerden med sportklubben i just Atlantic Cup. Det blev dock inte någon övergång den gången. Förmodligen ansåg man att hans defensiv var för svag – det tyckte i alla fall jag.

Ett år senare knyter ÖSK den för tillfället 26-årige (han blir 27 i september) Logi Valgardsson till sig. Nyförvärvet tillhörde IFK Göteborg under åren 2011-2013. Hans fyraårskontrakt med blåvitt bröts dock redan efter tre år. Då lämnade Valgardsson Götebrog och anslöt till det norska Tippeligalaget Sogndal, som han skrev ett treårskontrakt med. Vistelsen i Norge blev dock bara ettårig. Sogndal åkte ur Tippeligan och i samband med det har alltså Valgardsson nu lämnat klubben.

Tiden i Göteborg blev väl inte direkt vad Valgardsson önskat sig. Klubben hade helt enkelt för många vänsterbackar och efter IFKs värvning av Ludwig Augustinsson från BP fanns det minst en vänsterback för mycket i truppen. Intressant i sammanhanget är att Sogndal, hans nya klubb, tränades av den före detta IFK Göteborg tränaren Jonas Olsson, som alltså visste vad det var för spelare de värvade.

I Sogndal har Valgardsson varit startspelare och har deltagit i 26 av årets 30 seriematcher (alla från start), han blev utbytt 1 gång och hade bänkplats vid två tillfällen. Han noterades för ett mål och åtta målgivande passningar. De flesta av hans assists uppkom i samband med fasta situationer. Han verkar inte vara en spelare som drar på sig gula kort i onödan. Bara två varningar på 26 matcher är en bra facit för en ytterback.

En liten randanmärkning: Ny i Sogndal och tilltänkt ersättare efter Valgardsson är Victor Grodås, som provtränade med ÖSK under december månad.

ÖSK: Logi Valgardsson klar för ÖSK Fotboll
Sogndal IL: Logi Valgardsson til Ørebro SK

Valgardssson statistik

Tillägg 150131. I papperstidningen kan man läsa, att Valgardsson skrivit ett treårskontrakt med klubben. Enligt NA har en del av de pengar som samlats in av ÖSKs supportrar gått till att genomföra spelarköpet.

ÖSK: Logi: ”Jag har en bra vänsterfot”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.