Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Atlantic Cup 2015

För andra året reser ÖSK till Portugal för deltagande i träningsturneringen Atlantic Cup. På sätt och vis känns det väl bättre att man åker utomlands för att spela matcher än för att träna. Tränar gör man ju ändå vecka ut och vecka in hemmavid. Begreppet träningsläger är väl på sätt och vis en kvarleva från den tid, då spelarna hade civila jobb för att försörja sig och träningslägret var då ett sätt att komma ifrån dessa för att fullt ut kunna koncentrera sig på fotbollen.

Atlantic Cup bjuder i år på ett motstånd som verkar vara snäppet vassare än vad som var fallet förra året. ÖSKs två motståndare i de inledande matcherna kommer att vara Bröndby och Midtjylland. Det fjärde laget i gruppen Mladá Boleslav kommer ÖSK aldrig att få möta. Utifrån resultaten från de första två matcherna kommer nämligen gruppresultaten att räknas fram. Dessa ligger sedan till grund för placeringsmatcher där ÖSK får möte det lag i den andra gruppen som har samma placering som ÖSK. I denna andra grupp spelar IFK Göteborg, Baumit Jablonec, Dynamo Moskva och FC Köpenhamn.

ÖSK reser till Portugal med följande spelare.
Från A-truppen: Oscar Jansson, Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Erik Moberg, Robert Åhman Persson, Alhassan Crespo Kamara, Marcus Pode, Daniel Björnquist,Daniel Nordmark, Kalle Holmberg, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Jacob Rinne, Christer Lipovac och Daniel Gustavsson
Från Spetsgruppen: Felix Möller, Carl Ekstrand Hamrén, Anton Westerlund, Jonathan Lundberg
Provspelare: Eidur Sigurbjörnsson

Saknas gör Ahmed Yassin som tränar på egen hand i Australien samt Lukman Murad från Spetsgruppen (av okänd anledning). Eidur Sigurdbjörnsson har tydligen skött sig så bra att han får följa med till Portugal. Tidigare har det ju hetat att han skulle träna med ÖSK under januari månad. Det kan ju också vara så, att ÖSK ännu inte lyckats i sitt rekryteringsarbete och att detta öppnar för Eidur. Jag tyckte iofs. att han var helt ok mot Åtvidaberg så det är väl vettigt att pröva honom mot lite tuffare motståndare också.

Bloggen har noterat, att det i papperstidningen i morse stod att ÖSKs trupp består av 24 spelare, men nu har man bara namngett 22 stycken. Det finns alltså en möjlighet att det kan dyka upp provspelare i Portugal.

ÖSKs två första matcher kommer att sändas (stremas) av Viaplay. Hur det blir med den tredje är oklart eftersom det då är fyra matcher som skall spelas mer eller mindre samtidigt.

ÖSK spelar sin första match på lördag den 31 januari. Då möter man Midtjylland i en match som börjar kl. 15:00. Det har tidigare förekommit uppgifter att matchen börjar kl. 16:00 och så står det fortfarande på ÖSKs hemsida, men Viaplays tablå och Atlantic Cups hemsida har avsparkstiden 15:00.

NA har ett team på plats bestående av en riktig sportjournalist (Lasse Wirström) samt Gabriel Rådström som som vanligt har med sig en video-kamera.

ÖSK: Inför Portugal & Atlantic Cup (videointervjuer)

The Atlantic Cups hemsida.

2 kommentarer – kommentera

Marcus

Varför kallar du Eidur provspelare? Han har väl ändå A-lagskontrakt och så länge han har det tillhör han ÖSKs A-trupp… Eller?

Ficedula hypoleuca

Jo, det stämmer. Han har ett kontrakt med ÖSK och det är ÖSK som betalar hans lön. Samtidigt har ÖSK sagt att de vill testa honom för att se om han skall få stanna kvar eller lånas ut på nytt alternativt ”säljas”. På så sätt är han faktiskt – trots de faktiska omständigheterna – en provspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.