Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam i Allstar Trophy

Söderdamerna har nu ett lag i eller möjligen på väg till Sandviken för att delta i cup-turneringen All Star Trophy. Ett mellanting mellan utomhusfotboll och futsal. Fem i laget, halvstora mål mm. Turneringen spelas på Stålvallen som i det hör sammanhanget lämpligen borde ha kallats Stålhallen – inomhus alltså.

I potten att spela om finns det faktiskt en prissumma. Sektionens alltiallo anförtrodde mig i ett obevakat ögonblick att man inte skulle ha något emot att dubbla årets inspelade prispengar. Segern i Ladies Night Cup handlade ju inte bara om heder och ära.

Precis som i Lillåns evenemang spelas här under devisen ”alla skall med” eller kanske snarare ”alla förtjänar en andra chans”. Placeringen i gruppspelet avgör alltså inte möjligheterna till fortsatt spel utan fungerar enbart som en slutspelslottning. Tur kanske för söderdamerna som med en kvällsresa i kroppen skall spelar sin första match i kväll kl. 22:55.

Totalt startar nio lag i turneringen och i sin gruppspelsgrupp möter ÖSK Söder Stensätra IF och Valbo FF, lag 2. I morgon kör man sedan i princip hela dagen med en final som skall avgöras klockan åtta på kvällen.

Följande trupp har just anlänt till Sandviken: Ida Lindell (mv), Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi, Sabina Forsberg, Sophie Pettersson, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Hanna Åbom. Support lämnas av Niclas Collgård och Jonas Ask.

Länk till spelschema och resultat.

Tillägg.
Söder Dam fick en bra start på turneringen. Vinst över Stensätra med 5-3. Två mål vardera av Emma Tivemo och Hanna Åbom. Det femte gjorde Freja Olofsson. Eftersom Stensätra vann sin första match med 3-1 borde väl ÖSK Söder ligga bra till för att besegra Valbo FF lag 2 i morgondagens morgonmatch (09:15). I så fall får man i kvartsfinalen möta den bästa av de två sämsta grupptreorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.