Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gustafs och Gideonsberg för Söder Dam

Lottningen eller vad man skall kalla det för det första steget i SM för futsal har nu kommit. Årets DM-mästare ÖSK Söder Dam får resa norrut med destination Mockfjärd. Där möter de på söndag (18 januari) först dalalaget Gustafs GoIF och därefter Gideonsbergs IF från Västerås.

Söderdamerna tränade tidiga matchstarter senast i lördags med mindre lyckat resultat. Vi får väl hoppas att man i alla fall lärde sig något av detta trots förlusterna, eftersom den första SM-matchen mot Gustafs skall börja redan kl. 10:00. Förloraren i den matchen ställs sedan mot Gideonsberg kl. 12:40. Den tredje matchen spelas sedan kl. 15:30 med förhoppningsvis ÖSK Söder som ett av de deltagande lagen i den matchen.

SM-matcherna är ”lite luriga” eftersom speltiden är betydligt längre än vad man normalt är van vid. DM-slutspelet avgjorde över 12*2 effektiva minuter medan SM-matcherna avgörs på 2*20 lika effektiva minuter. Därför är det en klar fördel att vinna den första matchen eftersom man då får en vettig återhämtningsperiod innan det blir dags för den andra.

Segraren i den Regionalt Slutspel 1 går vidare till Regionalt Slutspel 2, som avgörs i månadsskiftet januari/februari. De övriga två lagen är fria att börja koncentrera sig på den ännu så länge rätt avlägsna utomhussäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.