Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ladies Night Cup

Ladies Night Cuo

I morgon (lördag) spelas Ladies Night Cup. Arrangörerna från Lillån FK har skapat en motsvarighet till herrarnas AIF-cup, även om formatet är något mer begränsat. Tolv lag är anmälda till Cupen och innan tävlingen är färdigspelad har 29 matcher avverkats.

Arrangörerna har med tanke på hur upplägget ser ut avstått från att seeda in de bästa lagen (för att få (o)jämnare grupper). Eftersom alla lag får en andra chans att gå vidare i turneringen har man inte tyckt att någon seedning behövts. Detta har fått som resultat att ÖSK Dam hamnat i vad som väl skulle kunna kallas Dödens Grupp. Utöver Söder är nämligen även Rynninge IK och IFK Kumla inlottade i gruppen. Alltså Söders Futsal-finalmotståndare de senaste två åren. Samt dessutom de två lag som i årets DM-gruppspel besegrade söderdamerna.

Trots cupens namn blir det en tidig uppstigning för ÖSKarna, som på sin lott fått match nummer 1 och 3. Klockan 08:30 vill Rynninge ha revansch för förlusten i årets DM-final och klockan 09:20 är det IFK Kumlas tur. Fas 2 av cupen inleds sedan kl. 14:00. När Söder kommer in i turneringen igen beror på hur det gått i gruppspelet. Vinner de gruppen blir det en minikvart kl. 15:40. Blir de tvåa spelar de kl. 14:00 mot grupp 2:s trea och vid en tredjeplats spelar de kl. 14:25 mot tvåorna i grupp 2. (I grupp 2 spelar KIF Talang, Skyllbergs IK och Frövi IK).

Cupen kommer väl tidsmässigt rätt lämpligt för laget som nu skall försöka vässa formen inför SM-kvalet om en dryg vecka.

ÖSK Söder har kallat följande spelare till cupen som spelas i Mellringehallen: Ida Lindell (mv), Hanna Holmgren Karlsson, Anna Meijer, Joline Jakobsson, Klara Thorsén, Lova Händel, Silvia Erkisi, Sabina Håkansson (k), Sara Sandberg, Frida Bremer, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

I stort sett samma trupp som representerade ÖSK Söder Dam i DM-finalspelet. Byte på målvaktspositionen och med en saknad och fotskadad Lisa Sundell.

ÖSK Söder Dam: Ladies Night Cup för ÖSK Söder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.