Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Femte raka för Söder Dam

ÖSK Söder Dam - Futsalmästare för femte gången. (Foto: Jonas Ask)

ÖSK Söder Dam – Futsalmästare för femte gången. (Foto: Jonas Ask)

Bäst när det gäller. Gruppspelet gick inte något vidare ”i år” (de blev trea), kvartsfinalspelet var väl så där (uddamålsvinst efter förlängning mot IK Sturehov). Det fanns en hel del frågetecken, då ÖSK Söder Dam skulle försvara sina DM-tecken i futsal för fjärde gången.

En hel del av dessa rätades ut då överraskningslaget Garphyttans IF överraskande lätt besegrades i morgonens semifinal. Söder tog en tidig ledning genom mål av Sara Sandberg och Freja Olofsson. Sabina Håkansson och Klara Thorsén ökade på till halvtidsledningen 4-0. Garphyttan var inte med i matchen under den första halvleken.

I andra blev det jämnare, men det var så dags då det. Dessutom tog Niclas Collgård tillfället i akt att låta hela sin rätt välbesatta spelarbänk få matchtid, vilket gjorde att det kanske blev lite ryckigt. Söder skapade faktiskt en hel del målchanser även i den andra halvleken, men Garphyttans duktiga målvakt släppte inte några ytterligare bollar förbi sig. Däremot gjorde Garphyttan ett mål och blev alltså inte helt lottlösa i sin första DM-semifinal.

Matchfakta.
05. 0-1 Sara Sandberg
07. 0-2 Freja Olofsson
08. 0-3 Sabina Håkansson
10. 0-4 Klara Thorsén
17. 1-4

Matchtrupp: Cassandra Söder (mv), Hanna Holmgren Karlsson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Silvia Erkisi, Sabina Håkansson (k), Sara Sandberg, Joline Jakobsson, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.


Finalmatchen mot den här säsongen obesegrade Rynninge IK rivstartade med tre mål på fyra minuter. ÖSK tog en mycket snabb 2-0 ledning (Freja Olofsson och Sabina Forsberg) innan Rynninge kunde reducera. Då hade det gått fyra minuter. Sedan gick matchen på något underligt sätt i stå. Det blev väldigt mycket ställningskrig. Mycket kamp och lite verkstad.

ÖSK kunde i den här matchen inte nyttja Sabina Håkansson (som måste jobba), vilket var ett påtagligt avbräck. Dessutom skadade sig Lisa Sundell och fick sitta andra halvlek på bänken. Eftersom Frida Bremer fått lov att lämna återbud på grund av sjukdom redan inför semifinalen blev det lite tunt bland de mer rutinerade spelarna.

Men de som var kvar höll ihop det och släppte inte in något mål. De gjorde förvisso inga fler heller, men det behövdes ju egentligen inte heller mer än för att lugna ledarstab och supportrar. Genomgående ”bäst” i dagens matcher var Siliva Erkisi på sin backplats. Cassandra Söder gjorde några kritiska räddningar i Rynninge-matchen. Sara Sandberg hade några projektiler som svedde utsidan av stolparna mot slutet av finalen, men skulle nog behöva träffa mål lite oftare. Freja Olofsson och Joline Jakobsson var inte med i kvartsfinalen. Idag tillförde de sitt lag mycket av den rivighet som de tillägnat sig under sommarens div 1-spel. Matchen var faktiskt påfallande fysisk för att vara en dam-match.

Sett över hela matchen kändes resultatet (givetvis) klart rättvist. Bloggen konstaterar något cyniskt att rätt lag vann, eftersom ÖSK Söder var det lag som missade flest bra målchanser. Det hör ju liksom till att söderdamerna gör det då de spelar inomhus. Nu spelar det ju egentligen ingen roll hur man vinner så länge man vinner. Därför känns även den femte uppsättningen DM-medaljer mycket välförtjänta.

ÖSK Söder Dam: ÖSK Söder dam vinner femte raka

Matchfakta:
01. 1-0 Freja Olofsson
02. 2-0 Sabina Forsberg
04. 2-1

Matchtrupp: Cassandra Söder (mv), Hanna Holmgren Karlsson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Lisa Sundell, Klara Thorsén (k), Lova Händel, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Joline Jakobsson, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

ÖSK Söders DM-tecken i futsal.
2010. ÖSK Söder – IK Sturehov 5-1
2011. ÖSK Söder – IFK Kumla 2-0
2012. ÖSK Söder – IFK Kumla 4-2
2013. ÖSK Söder – IFK Kumla 1-0
2014. ÖSK Söder – Rynninge IK 2-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.