Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: F00 är bäst både ute och inne

ÖSK tog hand om DM-tecknen (och pokalen) i klass F00. (Foto: Jonas Ask)

ÖSK tog hand om DM-tecknen (och pokalen) i klass F00. (Foto: Jonas Ask)


I höstas vann ÖSKs F00 DM-finalen utomhus. Då mötte ÖSKs yngsta DM-lag IF Eker på Kumla IP. Den matchen slutade med en 2-0 seger till ÖSK. Idag var det dags för de två lagen att göra upp om inomhustiteln. Segrarna blev desamma. Efter en stark första halvlek då ÖSK gick fram till en 4-0 ledning var kampen i princip avgjord. Eker kunde visserligen reducera två gånger om – först i slutet av den första halvleken och sedan i början av den andra. Men efter det att Elsa Karlsson gjort 5-2 kunde tjejerna kosta på sig att spela av matchen i trygg förvissning att de skulle vara svårt att komma i kapp.

Med fem minuter kvar hamnade ÖSK i långstraffsterritoriet – lite ovanligt i en flickmatch. Men Eker fick bara en sådan och den kunde de inte förvalta.

ÖSK hade fått tillbaka sin ordinarie målvakt Jennie Osvaldsson vilket gjorde att försvaret kändes lite stabilare än vad det gjorde i semifinalen. ÖSK-segern grundlades dock främst genom ett frejdigt anfallsspel. Agnes Andersson gjorde två mål och Vanessa Mujics läckra lobbmål precis i matchinledningen gav ÖSK den ledning de behövde. Av de mer defensivt inriktade spelarna utmärkte sig främst Emma Östlund som dirigerade spel och lagkamrater från en quarterbackliknande position.

I och med DM-segern har laget kvalificerat sig till SM i futsal. Den tävlingen inleds med ett regionalt gruppspel den 7/8 februari. Plats och motståndare är ännu inte bestämda.

Matchfakta:
01. 0-1 Vanessa Mujic
02 0-2 Agnes Andersson
06 0-3 Agnes Andersson
11. 0-4 Emma Östlund
12. 1-4
13. 2-4
14. 2-5 Elsa Karlsson

Matchtrupp: Jennie Osvaldsson, Ebba Lundkvist, Agnes Andersson, Medina Secovic, Julia Andersson (k), Elin Löfgren, Vanessa Mujic, Emma Östlund, Ebba Modin, Hilda Magnérus, Tilda Lalander, Linnéa Wetterberg, Elsa Karlsson och Ninsun-Sima Bahho.

Anm. Jag kallar laget för enkelhets skull för ÖSK. I DM spelade de under klubbnamnet ÖSK Söder. Men det är faktiskt hos ÖSK Ungdom på Ekäng som det här laget hör hemma.

Lagets hemsida: DM GULD!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.