Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Finaldax

I morgon på trettondagen skall årets DM-mästare koras och platser till årets SM-tävlingar delas ut. För ÖSK-familjens del är det tyvärr bara två lag som fortfarande är med i racet. Tre av fyra ungdomslag slogs nämligen ut redan i semifinalerna och återstår gör bara det yngsta flicklaget.  Samt som vanligt ÖSK Söder Dam.

Söderdamerna blir första lag ut kl. 10:00 på finaldagen då de ställs mot skrällaget från Garphyttans IF i damernas första semifinal. Bruksgänget slog i kvarten ut fjolårsfinalisterna från IFK Kumla efter en stark andra halvlek. Garphyttan imponerade i Kumlamatchen med flera bra futsalspelare i laget, en duktig målvakt, med den före detta Söderspelaren Louise Lundsten som försvarsankare samt med några riktigt snabba anfallare.  Söder, som inte gjorde någon speciellt bra match i sin kvart mot IK Sturehov, har inte tränat speciellt mycket futsal i år och utgången i semifinalen känns för en gångs ovanligt oviss.

Matchtrupp: Cassandra Söder, Hanna Holmgren Karlsson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Silvia Erkisi, Sabina Håkansson (k), Sara Sandberg, Joline Jakobsson, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.
Jämfört med den trupp som spelade kvartsfinal har Frida Bremer utgått och Joline Jakobsson och Freja Olofsson tillkommit.


Efter Söderdamernas semifinal spelas den andra damsemin samt herrarnas båda. Därefter kl. 14:00 är det dags för det yngsta flicklaget. I F00-finalen möts ÖSK och IF Eker. I gruppspelet blev det seger för Eker i båda matcherna (2-1 resp. 3-1) så de får väl gälla som favoriter. Men ÖSK-laget imponerade på mig i sin semifinalvinst mot Hovsta. Hade det inte varit för att laget i dagsläget verkar sakna en dedikerad målvakt hade jag nog utnämnt dem till favoriter. Det finns nämligen flera riktigt bra fotbollsspelare i det gänget.

Efter F00-orna spelas ytterligare tre ungdomsfinaler innan det kl. 18:00 är dags för damfinalen. Eventuellt då med ÖSK Söder Dam som en av DM-aspiranterna.

Spelschema finaldagen.

1 kommentar – kommentera

Affi

Tränaren för ÖSK F00 (jag) vill tillägga att vi har en mycket bra målvakt som dock är lite småskadad och därför inte stod i semin. Vi hoppas att hon kommer till spel imorgon! Eker är ett mycket bra lag, så det blir en tuff match!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.