Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

AIF-cupen och Ladies Night Cup

Jag ser att jag fått en del sök på ”AIF-cupen lottad” idag. Det är den också, men artikeln sökningen leder till avser fjolårets cup. Så det är väl lika bra att på en gång redovisa hur det ser ut i år.

AIF-cupen.
Futsalcupen spelas i år den 17 januari. Samma dag faktiskt som ÖSK gör sin första träningsmatch utomhus. Man kan därmed konstatera, att i år går inom- och utomhussäsongerna verkligen in i varandra.

Som vanligt (är jag frestad att hävda) har ÖSK Söder hamnat i morgonpasset och spelar dessutom den allra första matchen med avspark kl. 08:00. Speltid i den första gruppen har dock den fördelen att tre av de fyra gruppspelsmatcherna är avklarade redan innan ÖSK och BK Forward sparkar igång kl. 13:00.

Innan dess har ÖSK Söder hunnit med att stifta bekantskap med Latorps IF (08:00), FK Bosna (09:20) och Lillån FK (11:20). ÖSK Söder har ”fått” två av årets fyra DM-finalister i sin grupp (Bosna och Lillån) så att ta sig vidare förutsätter nog en närmast utomjordisk prestation.

Den sista matchen i gruppen spelas sedan mot Real Örebro kl. 13:20. Intressant eftersom motståndarna i år tränas av Patrick Ingvarsson som har en trupp med en hel del ex-söderiter i. Men då har man som sagt redan börjat på utomhusarenan.

AIF-cupen 2015.


Ladies Night Cup.
Sedan några år tillbaka arrangerar Lillån FK Ladies Night Cup – en värdig utmanare till herrarnas AIF-cup. Tack vare ett mycket utstuderat spelschema lyckas Lillån med konstycket att hålla 12 lag sysselsatta i Mellringehallen från kl. 08:30 till 22:00. Dessutom verkar det inte spela så stor roll hur man lyckas under det inledande gruppspelet. Alla får minst en andra chans att ta sig ända till final. Dessutom spelar de lag som i alla fall avskiljs från segerkandidaterna vidare till en B-final.

Precis som sina herrkollegor har ÖSK Söders damer dragit spiken och får spela första matchen mot Rynninge IK kl. 08:30. Kl. 09:20 möter de sedan IFK Kumla. En riktigt tuff grupp med andra ord, men alla tre lagen i gruppen får som sagt en andra chans att ta sig vidare.

Lillån FK: Ladies Night Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.