Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM – semifinaler i ungdomsklasserna

Det blev en rätt klen utdelning för ÖSK-lagen då semifinalerna avgjordes i Idrottshuset. Endast det yngre flicklaget i F00 tog sig vidare till finalpasset. Pojkarna i P00 hade en svår uppgift i sitt möte med IK Sturehov och skötte sig bra utifrån sina förutsättningar. Varken P98 eller F98 kvalificerade sig, vilket var en besvikelse.

Alla matcher 2*12 min. effektiv speltid.


ÖSK P98 -IFK Kumla. 3-5
Trots en rätt jämn första halvlek stod det 2-0 till IFK Kumla då den första halvleken var avklarad. Något tursamma mål med en styrning men det är ju inte så ovanligt i futsal. ÖSK å sin sida hade svårt att få till något alls. Andra halvlek inleddes sedan extremt oturligt med ett mål som resultat av ett långt målvaktsutkast och sedan ett självmål. ÖSKarna samlade sedan ihop sig och låg på bra mot slutet av matchen. Närmare än till 3-4 kom de dock inte även om de faktiskt hade några bra lägen som brändes. Beträffande det sista målet så verkade det nog som om bollen inte var inne innan slutsignalen gick.

Matchfakta.
Matchtrupp: John Lennartsson, Alex Hahne, Marcus Karlsson, Burin Jankaew, Gabriel Fernsten, Viktor Franssila, Oliver Kåhed, Kevin Johansson, Adem Greku, Hampus Lundgren och Albin Rydberg.
07. 0-1.
11. 0-2.
13. 0-3 (på utkast).
15. 0-4 självmål
17. 1-4 Hampus Lundgren.
19. 2-4 Kevin Johansson
23. 3-4 Marcus Karlsson
24. 3-5


ÖSK F98 – IK Sturehov 0-4.
Det äldre flicklaget fick aldrig sitt spel att stämma. Det var alldeles för många felpass, tekniska misstag etc. Sturehov var effektiva i sitt kontringsspel och vann inte orättvist men några mål för stort.
Matchfakta.
Matchtrupp: Sofia Andersson Gustafsson, Amanda Nordenby, Agnes Andersson, Johanna Louise Persson, Ellen Jonsergårdh, Emy Karlberg Traav, Emma Östlund, Emma Pettersson, Linnéa Wetterberg och Julia Johansson.
02. 0-1.
08. 0-2.
15. 0-3.
21. 0-4.


ÖSK P00 – IK Sturehov 2-5.
Efter att ha sett det yngre ÖSK-laget i två gruppspelsmatcher före jul kändes den här matchen avgjord på förhand. Lite fel hade jag nog för ÖSKarna gjorde en utifrån sina förutsättningar riktigt bra match. De hade ett diciplinerat försvarsspel och inte alltför många passningar som slogs bort i onödan. Trots ett underläge med tre mål en bit in i andra halvlek reducerade laget Sturehovs ledning två gånger om. Motståndarna var så pass skakade att de faktiskt såg sig föranledda att ta en time-out. Men när de sedan fick mål på en långstraff med tre minuter kvar så försvann spänningen.
Matchfakta.
Matchtrupp: Martin Andersson, David Sandberg, Sebastian Ramstedt, Fredrik Karlsson, Gabriel Nyström, Johannes Hjulström, Lucas Parkedal Stenfelt, Gustaf Strid, Joshua Jakobsson, Joel Nilsson och Jacob Nilsson.
07. 0-1
11. 0-2
15. 0-3
17. 1-3 Gustaf Strid
19. 2-3 Gabriel Nyström
21. 2-4 (långstraff)
22. 2-5

Lagets hemsida: Referat


ÖSK F00 – Hovsta IF 5-2.
En överraskande klar vinst för ÖSK efter ett underläge i halvtid. I den andra halvleken spelade ÖSKarna riktigt bra, kraftfullt och med kvalitet i passningsspelet. En välförtjänt vinst. Om jag hörde rätt saknar laget för närvarande en dedikerad målvakt, vilket gör det lite osäkert i försvarsspelet.
Matchfakta.
Matchtrupp: Elsa Karlsson, Ebba Lundkvist, Agnes Andersson, Medina Secovic, Julia Andersson, Elin Löfgren, Vanessa Mujic, Emma Östlund, Ebba Modin, Tilda Lalander, Linnéa Wetterberg och Klara Albertson.
01. 1-0 Agnes Andersson
06. 1-1
10. 1-2
14. 2-2 Självmål (styrning på Ebba Lundkvist skott)
17. 3-2 Tilda Lallander
19. 4-2 Vanessa Mujic Hårt skott
23. 5-2 Emma Östlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.