Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen Futsal 2014

Under mellandagarna med start i morgon (lördag) avgörs Örebrocupen i futsal. Till skillnad mot sommarcupen är detta en cup som i huvudsak samlar lokala lag, vilket dock inte hindrar att knappt 150 lag är anmälda i de 9 klasserna.

En klar förbättring mot hur det har sett ut under tidigare år är att man den här gången kunnat samla alla klasser i en och samma anläggning i och med att Idrottshuset vuxit till sig ordentligt. Detta underlättar givetvis en hel del både för ledare/spelare och för åskådare. En annan skillnad jämfört med förra årets turnering är att man återgått till att spela samtliga semifinaler och finaler på en och samma dag. Det blir tisdagen den 30 december som de nio klasserna kommer att avgöras.

ÖSK med sin breda ungdomsverksamhet är den klubb som förekommer oftast i anmälningslistorna. Sportklubben har anmält hela 33 olika lag och är givetvis representerade i samtliga klasser.

Under den första tävlingsdagen avgörs gruppspelet för de äldsta pojk- och flickklasserna (P99 resp. F99/00) samt en av de yngre pojkklasserna (P03). Totalt är det då 10 ÖSK-lag i farten av vilka de äldsta pojkarna står för 5 stycken. ÖSK 1 och 2 i P99 kommer från U-truppen medan de övriga tre lagen tillhör breddverksamheten.

Årets futsalcup är Marino Rambergs debut som huvudansvarig för Örebrocupen. Det känns förmodligen rätt skönt för honom få börja med en lite ”mindre” cup och att inte behöva oroa sig varje gång väderleksrapporterna indikerar att ett regnväder kan vara på väg mot Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.