Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM

Så när som på någon hängmatch är grundserierna i futsal-DM nu klara. Alla ÖSK-lag med ambition/förhoppningar om en uppsättning DM-tecken är vidare, även om jag har svårt att se att det finns någon uttalad favorit i år.

ÖSK Söder Dam.
Söderdamerna har dominerat futsal-DM under senare år. Med fyra vinster på raken finns det nu en hel del att försvara. Av årets resultat (och laguppställningar) att döma kommer Söder inte till slutspelet som någon favorit. Rynninge IK har varit starkast i gruppspelet och även IFK Kumla gick före Söderdam i tabellen.

Hur det skall gå i slutspelet för Söder hänger nog till en stor del på vilket lag man väljer att matcha. Grundtipset får nog bli att coach Collgård spelar ett ungt lag. De vinner kvartsfinalen och med lite tur (och ”bra” lottning) sedan även semin. I finalen kommer sedan Rynninge eller Kumla att bli för svåra.


ÖSK Söder Herr.
Söderherrarna har inte varit med i kampen om herrarnas DM-tecken. Efter säsongen lämnade typ halva truppen ÖSK Söder och tiden räckte sedan inte till för att bygga upp ett nytt slagkraftigt lag. Det blir därför spel i division 3 nästa år.

 


H17/98.
ÖSK har nog det bästa laget i åldersgruppen när alla finns tillgängliga. Men det finns en kollision här med förberedelserna inför slutspelet för Cup Byggnads som gör att det finns en del frågetecken.  I semifinalen lär det bli IFK Kumla som står för motståndet. Ett lag som ÖSKarna slog knappt i grundserien trots ett då rätt uttunnat lag. Jag tror att ÖSK tar sig till final för att där få möta BK Forward i en jämn och svårtippad final.

 


H15/00.
Det yngre pojklaget svarade för en bra prestation genom att ta andra platsen i sin grupp. I semifinalen lär de få möta segraren i den andra gruppen som är IK Sturehov. Den uppgiften kommer dock att bli övermäktig och killarna får nöja sig med att ha tagit sig till semifinalen.


F17/98.
ÖSK Söders juniorlag kom tvåa i gruppspelet på samma poäng som treorna från IK Sturehov. I gruppspelet vann ÖSK rätt övertygande mot de blivande semifinalmotståndarna. ÖSK bör vinna även i slutspelet och ställs sedan mot de obesegrade gruppsegrarna från Adolfsberg. I grundspelet blev AIK-segern dock inte större än 2-1.

En bra dag och med turen på sin sida bör ÖSKarna kunna vinna matchen. Jokrar i sammanhanget är de fyra spelare som i grundserien spelat med damlaget. Kommer de med när det drar ihop sig så får ÖSKarna gälla som stora favoriter.


F15/00
Den yngsta flickklassen har deltagarmässigt varit minst sagt tunn. Fyra lag var anmälda och tre av dem fullföljde. Alla tre är alltså vidare till slutspelet. ÖSK Söder möter Hovsta IF i semifinalen. Segraren i den matchen får sedan möta IF Eker i finalen.

Det blir hugget som stucket i semifinalen. Lagen vann var sin match i grundseriens inbördes möten. Eker som är obesegrade får gälla som rätt stora favoriter i finalen.


Alla slutspelsmatcherna kommer att avgöras i klassiska Gamla Idrottshuset enligt nedan.

3 januari: Semifinaler i ungdomsklasserna P17, F17, P15 och F15. Kvalmatcher, herrar
4 januari: Åttondelsfinaler för herrar. Kvartsfinaler för damer och herrar.
6 januari: Semifinaler, damer och herrar. Finaler för samtliga klasser.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.