Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elmersson till BK Forward

Marcus Elmersson (Foto: Peter Fardelin)

Marcus Elmersson (Foto: Peter Fardelin)

Marcus Elmersson, som under större delen av den gångna säsongen varit U19-truppens förstemålvakt, har återgått till BK Forward. På sin websida skriver Forward, att man kommit överens med honom om ett 1+1 avtal med honom. Som vanligt framgår det inte vad ”+1” står för. Någon slags option finns det väl där, men vem som har den rätten har ju en viss betydelse.

Marcus kom till ÖSK från just BK Forward i månadsskiftet april /maj och tog hand om målvaktsposten i U19-truppen med en gång. Hos Forward, som han anslöt till tidigare under våren, fanns då redan både Ismael Diawara och Oskar Klasson. Ett byte till ÖSK blev väl därför ett rätt naturligt steg.

Marcus är född 1995 och blir alltså 20 nästa år. Ingen bra ålder för en tredjemålvakt hos ÖSK eftersom det då inte längre finns något lag att spela för längre. (Om man förutsätter att andremålvakten tar huvudandelen av U21-matcherna). Det blir alltså Forward i stället för hans del, vilket jag tycker på sätt och vis är tråkigt, eftersom Marcus är en riktigt duktig målvakt. Men det är klart, kan han ta förstaplatsen hos Forward så är det inte fy skam. Om han kan lyckas med det beror väl till en viss del på vilken målvakt som BK Forward väljer att ta in utöver Elmersson.

Möjligen skulle man kunna se rekryteringen av Elmersson som ett tecken på att Forward inte räknar med Ismael Diawara för den kommande säsongen. ”Isma” är ju tillbaka hos Rynninge och har tränat med ÖSK under december. Oskar Klasson å sin sida funderar väl på om det skall bli Forward eller Karlslund (eller något helt annat) i fortsättningen. Hur som helst behöver Forward definitivt inte tre stycken unga och duktiga målvakter i sin trupp. Och alla tre behöver regelbundet A-lagsspel för att fortsätta att utvecklas.

BK Forward: Lucka 18 – nyförvärvet som ska hålla nollan
NA: Forward värvar målvakt från ÖSK

2 kommentarer – kommentera

Stefan

Vill bara tala om att marcus blir 19 den 22 december. Han kunde med andra ord vara 96:a så det är långt kvar tills han blir 20

Ficedula hypoleuca

Tyvärr (för hans del) är det så att han registreringsmässigt betraktas som en 20-åring, även fast det är långt kvar tills dess att han faktiskt fyller 20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.