Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Diawara tränar med ÖSK

Ismael Diawara var med i det Rynninge-lag som slog ut ÖSK ur Svenska Cupen förra året.

Ismael Diawara var med i det Rynninge-lag som slog ut ÖSK ur Svenska Cupen förra året.

NA skriver, att BK Forwards unga målvakt Ismael Diawara tränar med ÖSK. Om det rör sig om ett allvarligt menat värvningsförsök eller bara om att parterna enbart ”vill känna på varandra” framgår inte.  NA utlovar i alla fall mer information  i morgondagens papperstidning – kanske de kan lämna mer info då.

NAForwardtalangen tränar med ÖSK

ÖSK har väl på sätt och vis ett målvaktsproblem inför den kommande säsongen. Erfarenheterna i år har nog visat att man behöver ha tre målvakter i truppen. Det är ju inte alltid man kan lita på att Ludwig Bergström är tillgänglig. Jag trodde att man avsåg att satsa på Marcus Elmersson, som jag tycker spelade riktigt bra i U19-laget sedan han kom över i maj månad. Men det verkar som om han har gått tillbaka till Forward. I alla fall spelar han futsal med dem.

I och med att man nu återinfört möjligheten att under vissa villkor låna ut yngre spelare till andra klubbar förbättras ÖSKs möjligheter att ha en tredje målvakt i truppen. I U21-matcherna står väl i allmänhet andremålvakten, vilket gjort en ”äldre” tredjemålvakt matchlös. Att inte få speltid har varit ett av problemen för målvakter som passerat U19-gränsen. Nu försvinner det problemet. Det gäller bara att finna en yngre målvakt som är tillräckligt bra och utvecklingsbar, samt någon klubb som vill/kan låna honom.

Det skulle ju kunna vara så att man kanske funderar på ett sådat lösning för Diawaras del. Någonting som borde vara attraktivt för både Diawara och ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.