Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Mot DM-slutspel mm

Emma Tivemo - skytteligaledare i futsal.

Emma Tivemo – skytteligaledare i futsal.

ÖLFF:s futsal-DM påminner lite grann om vad som numera kallas SHL. Alltså, man spelar först ett antal matcher i en serie som inte betyder särskilt mycket mer än att man skall se till att hamna på rätt sida om ett imaginärt streck. Först därefter börjar sedan matcherna att gälla något. Lyckligtvis går ÖLFFs kvalificeringsspel betydligt snabbare än vad det gör för hockeyn och vi börjar redan kunna skönja konturerna av de framtida DM-kombatanterna. Så här ser det ut för ÖSK-lagen i futsal-DM.

ÖSK Söder Dam.
ÖSK Söder Dam har svajat betänkligt resultatmässigt den här höstvintern. En bidragande orsak skulle kunna vara, att man har roterat väldigt mycket i sina laguttagningar. DM-platsen säkrades dock i helgen av vad som väl under normala omständigheter skulle kunna kallas närmast ett juniorlag.

Bloggen var på plats i Pettersbergs fd. ridhus på lördagen och såg laget besegras av Rynninge IK med 2-1. Helt rättvist dessutom. ÖSK hade förvisso mer av boll och spel, men det var alldeles för omständligt för att man skulle kunna hota Rynninge på allvar. Beteckande nog kom Söders mål i matchen på en frispark från straffområdeslinjen som Emma Tivemo dundrade in. Något spelmål blev det däremot inte.

Igår (söndag) säkrades dock slutspelsplatsen då IF Eker besegrades av i princip samma lag. Den matchen slutade 4-1 efter ÖSK-mål av Sabina Forsberg, Lova Händel och Emma Tivemo (2).

Serien leds av Rynninge före IFK Kumla – de två lag som besegrat söderdamerna. Överraskningslaget Rynninge skulle mycket väl kunna vara med och utmana om DM-medaljerna i år. De såg bra ut och hade flera riktigt duktiga spelare i laget. ÖSK Söder Dam vet man å andra sidan inte riktigt var man har i år. De har väl inte spelat med något toppat lag än.

ÖSK Söder Dam: Förlust för ÖSK mot Rynninge IK
ÖSK Söder Dam: Söder slutspelsklart

ÖSK Söder Herr.
ÖSK Söders herrlag spelar i div 2 och är vid det här laget ute om kampen om distriktsmästerkapet. (Ettan och ev. även tvåan i div 2 går ju även de till slutspelet). För herrlaget gäller det nu att klara div 2-kontraktet. Förutsättningarna att man skall klara detta ser väl inte helt omöjliga ut. Bra gjort av ett lag som haft en stor rotation på spelarsidan efter utomhusnedflyttning och tränarbyte.

ÖSK P17/98.
Även det äldre pojklaget har haft en hel del rotation i spelartruppen då flera normala startspelare även haft utomhusengagemang att tänka på. DM-platsen är ännu inte helt säkrad med två matcher kvar. Med tanke på att den sista av dessa är mot jumbolaget Delta Örebro känns läget ändå rätt säkert. Med starkast möjliga startelva är det här laget klara favoriter till DM-segern.

ÖSK P15/00 .
Det yngre pojklaget har än så länge bara kommit halvvägs genom sin serie. Lite tidigt alltså att vara alltför tvärsäker om var de hamnar. Helt omöjligt att det blir slutspel för deras del är det inte, men det känns inte heller helt givet.

ÖSK Söder F17/98.
Laget har redan gått vidare till slutspelet. ÖSK kommer att bli tvåa eller trea av fem lag i serien.

ÖSK Söder F15/00.
Laget har redan gått vidare till slutspelet. Det var bara fyra lag anmälda och efter det att örebrosyrianernas lag givit upp så är de tre kvarvarande lagen vidare till slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.