Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Mot slutspel

Söderdamernas sätt att ta sig an årets gruppspel i futsal förbryllar den oinvigde. Matcherna klumpas ihop och rotationen bland spelarna maximeras. Det är nästan så att jag undrar om Coach Collgård lovat att alla som vill kommer att få spela minst en match – eller något åt det hållet.

Den här helgen blir något av en dubbelhelg med matcher både lördag och söndag. Vinst i någon av dem lär väl innebära, att en plats i DM-slutspelet är säkrad. Vilket väl är vad det hela handlar om under november och december.

Till lördags- och söndagsmatcherna verkar det som om lagledningen satsar på att det skall bli en ungdomshelg. Emma Tivemo, som väl fyller typ 20 i år, är den som får stå för ålder, rutin och erfarenhet. I övrigt består laget huvudsakligen av spelare från årskullarna -97 och -98. Med tanke på vad de presterat på SM-slutspelen under de senaste åren behöver det ju inte betyda någon försvagning. Rynninge i  eftermiddag och Eker i morgon kommer nog att få lov att jobba hårt om det skall bli några poäng för deras del.

Lördagsmatchen mot Rynninge spelas i RIKs tillhåll i Pettersbergs fd. ridhall. Matchen börjar kl. 17:10 med följande lag från Söder: Cassandra Söder (mv), Hanna Holmgren Karlsson, Klara Thorsén (k), Lova Händel, Anna Meijer, Filippa Jägerhill, Sara Sandberg, Amanda Nordenby, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

I morgon möter Söder IF Eker i Idrottshuset (gamla). Den matchen startar kl. 18:00 med följande ÖSK-trupp: Cassandra Söder (mv), Klara Thorsén (k), Lova Händel, Anna Meijer, Filippa Jägerhill, Sara Sandberg, Frida Bremer, Sabina Forsberg, Freja Olofsson och Emma Tivemo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.