Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Representantskapet beslutade

Som vanligt blev det väl som Förbundet tänkt sig. SvFF skriver på sin hemsida:

Det rådde stor enighet kring de frågor som fanns på dagordningen, tävlingsbestämmelser, särskilda tävlingsbestämmelser för herr respektive damelitfotboll. Detta inklusive förändring från strikt ansvar till oaktsamhetsansvar för arrangörer, samt Representationsbestämmelser och föreslagen serieindelning.

Matchklockan stoppas inte.
Avslag blev det dock på förslaget att matchklockarna skall stoppas vid full tid. Förslaget visade sig komma från UEFa och inte från vårt svenska fotbollsförbund. Bo Lennart Jepson från Elitfotboll Dam opponerade sig mot förslaget och fick mötet med sig på ett avslag.

Spelaravtal för div 2-lag utreds.
Det finns motstånd mot den nuvarande ordningen och det verkar inte som om man kom överens om hur man skall göra. Frågan skall utredas vidare. Det är tufft för fattiga div 2-lag att tvingas lösa utbildningsbidraget för spelare som värvas från klubbar längre ned i seriesystemet.

Serieindelningar.
De förslag som lagts fram fastställdes. Detta innebär bland annat att nyuppflyttade Örebro Syrianska inte kommer att få några örebroderbyn eftersom de placerats i en annan div 2-serie än Rynninge och Karlslund.

För ÖSK-lagen blir det följande serietillhörigheter.

ÖSK Söder Dam fortsätter i div 1 Södra Svealand:
Div 1 Södra Svealand

ÖSK U19 fortsätter i den Norra Juniorallsvenskan.
U19-allsvenskan 2015

ÖSK U17 flyttas till den Södra Pojkallsvenskan.
U17-allsvenskan 2015

Allsvensk årsplan.
Allsvenskan inleds helgen den 5/6 april och man spelar sedan 13 omgångar fram till den 7 juni. Därefter blir det ett uppehåll för U21-EM. Allsvenskt spel återupptas den 5 juli. Därefter kör man vidare med den sista omgången den 31 oktober.

SvFF: Stor enighet på Representantskapet 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.