Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förslag till representantskapet

I morgon (fredag) sammanträder SvFF:s representantskap och man kommer förmodligen att anta en del förändringar av regler och bestämmelser inför den kommande säsongen. Bloggen har noterat följande:

Ordningsstörningar.
Det strikta ansvaret ska ersättas med ett oaktsamhetsansvar. Detta innebär att om föreningen gjort allt som kan förväntas av dem så skall de inte bestraffas om dessa ordningsstörningar ändå uppstår. Förslaget innebär väl en avsevärd uppmjukning av de nuvarande bestämmelserna.

Pyroteknik.
Arrangerande förening kan ansöka hos SvFF:s tävlingskommitté att tillåta föreningen att vid match använda av myndighet godkänd pyroteknik.

Utlåning 1.
Förening får inte träffa överenskommelse med annan förening som innebär att spelare inte får delta i vissa matcher.

Utlåning 2.
Något kryptiskt skriver SvFF: Möjlighet till fotbollsutvecklande föreningssamarbete för professionella spelare upp till och med 22 år återinförs. Bloggen väljer att tyda detta som att den utlåningsmöjlighet som tidigare fanns kommer att återuppstå. Då gick det på ett snabbt och smidigt sätt utanför övergångsfönstren låna ut yngre spelare till föreningar längre ner i seriesystemet. Något som bland annat utnyttjades för spelare som tillhörde ÖSKs A-trupp, men som lånades ut och spelade med ÖSK Ungdom.

Matchklocka.
Matchklockan ska i matcher i de högsta serierna stoppas vid 45 minuter respektive 90 minuter. Ett i det närmaste obegripligt förslag. Här har man den så kallade fjärdedomaren. som håller upp en tavla för att hur mycket tid som minst återstår. Sedan skall man tydligen stoppa matchklockan för att man inte skall räkna ner den återstående tiden.

SvFF: Inför Representantskapet 28 november

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.