Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlicenser för ÄFF och ÅFF

Nu är det klart att det blir elitlicenser även för Ängelholm och Åtvidaberg. Båda lagen hamnade ju i akuta ekonomiska problem under hösten, men SvFF:s licensnämnd verkar ha valt att titta framåt i stället för bakåt när de konstaterar att de klarar sig ”nog”.

Lite sur blir man väl när man kommer ihåg hur förbundet för ett antal år sedan jagade ÖSK med blåslampa för att tvinga bort dem från allsvenskan. Nu för tiden verkar bedömningarna vara mer välvilliga, vilket nog på sätt och vis ändå är rätt väg att gå.

Annars var ju situationen väldigt kritisk för främst Ängelholm. Det fanns ju länge tvivel om de ens skulle klara av att hålla klubben vid liv fram tills dess att årets Superetta var färdigspelad. De klarade det, även om det inte lär ha funnits pengar så det räckte att köpa kaffe till den sista hemmamatchen. Nu knyts förhoppningarna till att den dynamiska fd. Helsingborgsduon Paul Myllenberg och Sten-Inge Fredin skall få ordning på verksamheten. De två är ju bra på att få rull på pengarna. Frågan är bara åt vilket håll de kommer att rulla.

Samtidigt måste man väl fråga sig om det finns något egentligt fotbollsintresse i Ängelholm. Förra årets snittade man på 700 åskådare per match och i år var man nere på 500. Årets siffra drogs dock ner av att SvFF tvingade dem att spela på Olympia under första delen av säsongen.

För Åtvidaberg är nog frågetecken mindre. Det finns så pass mycket fotbollskultur i den bygden att de kommer att klara sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.