Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne provas i England

Jacob Rinne kan se fram emot en träningsvecka i England.

Jacob Rinne kan se fram emot en träningsvecka i England.

ÖSK skriver på sin hemsida, att Jacob Rinne åker till England för att träna en vecka med AFC Bournemouth. Med sig på resan har han Magnus Sköldmark. Senare i veckan ansluter ÖSKs målvaktstränare Robert Axelsson.

Det här är andra gången som Jacob är i England för att visa upp sig. I början av år 2013, då Jacob fortfarande representerade BK Forward, var han i Liverpool för en session med Everton.

Svårt att bedöma hur pass seriöst intresserade den engelska klubben kan tänkas vara. Klubben förfogar idag över två rutinerade målvakter, en typisk andramålvakt och en som man nog redan sorterat bort.
Förstemålvakt är Lee Camp (1984) som har spelat 8 matcher i år. Tidigare i Derby och Nottingham Forest.
Artur Boruc (1980) polsk landslagsmålvakt (54 landskamper) som spelat 9 matcher med Bournemouth. Boruc är på lån från Southampton fram tills årsskiftet.
Darryl Flahavan (1978) har i år blivit inbytt vid ett tillfälle, då Camp blev utvisad. Har varit i klubben sedan 2011 och spelat 46 tävlingsmatcher.
Benjamin Büchel (1989) är för andra året utlånad till en icke-ligacup. Han har aldrig representerat Bournemouth i en tävlingsmatch. Büchel har spelat 8 landskamper för Lichtenstein.

Om Southampton tar tillbaka Boruc i januari kommer Bournemouth definitivt att behöva skaffa sig en målvakt till. Jag har dock svårt att se att Jacob kan ta platsen som andremålvakt med en gång. Möjligen funderar Bournemouth på att ge honom rollen som tredjemålvakt ifall Flavahan ger upp med ålderns rätt eller flyttas upp som andremålvakt. (Flavahan blir trots allt 37 nästa år). Büchel har varit konstant utlånad till mindre klubbar under två års tid och ingår knappast i klubbens framtidsplaner.

Bournemouth är för övrigt en intressant klubb och har överraskat i årets Championship. Laget ligger för närvarande på en andraplats, som innebär direktkvalificering till Premiere League. I laget spelar MFF-bekantingen Tokelo Rantie.

ÖSK: Jacob Rinne tränar med AFC Bournemouth

1 kommentar – kommentera

BoP

Intressant att både Sköldmark och Axelsson åker över. Då bör ju intresset för Rinne vara stort, alternativt så har samtalen kring ett framtida samarbete kommit långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.