Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årskortet som webbiljett

Bloggen kunde givetvis inte avhålla sig från att testa hur det fungerar att köpa årskortet via webbiljett. Jodå, med både plus och minus skulle det visa sig. Själva köpet gick smidigt och utan några egentliga problem.

Missräkningen, när man skaffar sig ett årskort på detta sätt, är att man inte får någon plastbricka/årskort som man kan ha i plånboken när man går på hemmamatcherna. Plastbrickan har istället ersatts av en pdf-fil. Lite väl sladdrigt med tanke på det investerade beloppet kan man tycka och svårt att placera bland betalkorten i plånboken. Men man behöver inte betala ÖSK Fotboll 100 kronor om man tappat bort sin papperslapp – det är bara att printa ut en ny. Och skulle man tappa bort sin pdf-fil kan man hämta en ny på webbiljetts hemsida. Men som sagt var – riktigt samma känsla som plasten ger den väl inte.

Å andra sidan blir det en betydligt flexiblare hantering med pdf-filen. Både för ÖSK och för mig. Speciellt om man vill låna ut sin biljett till en match som man av någon anledning inte kan se själv. Då kommer man ju helt undan den fysiska hanteringen med överlämnande och återtagande. Det räcker med att skicka över filen per epost. Väldigt smidigt faktiskt.

Dessutom som ett extra plus på smidighetssidan så kan man få en länk via SMS till en bild på biljetten med streckkod och allt. En bild som man sedan kan spara i mobilen med hjälp av något lämpligt programvaruhjälpmedel. Så har man biljetten i mobilen också om man nu skulle slarva bort papperslappen (eller tvärt om för den yngre generationen).,

Viktigt tillägg:
Medan jag skriver detta får jag dessutom ett emailmeddelande från Michael Karlberg i vilket han skriver, att ett plastkort kommer att skickas tll mig via posten redan nästa vecka. Så där försvann det minustecknet.

Helt klart blir det därmed, att det överlägset bästa sättet att köpa årskortet för nästa år är att göra det via webbiljett-rutinen. Då får man tre sorters biljetter för priset av ett – nämligen både som plastkort, pdf-fil och dessutom direkt in i mobilen. Det kan väl inte bli mycket bättre än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.