Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ung målvakt lockar ÖSK

Det är sällan de spelare som visar upp sig i ÖSKs testmatcher kommer längre än till just testmatcherna. Målvakten Douglas Bjäresten från AFK Linköping skulle mycket väl kunna bli ett undantag. Sextonåringen gjorde ett mycket gott intryck, då ÖSK utnyttjade årets sista U21-match (BP hemma) till att låta ett antal provspelare visa upp sig.

Enligt Corren.se har ÖSK till och med kommit så långt, att de givit Bjäresten ett kontraktsförslag. Det finns så klart en del som skall klaffa innan en sådan övergång går att genomföra. Till exempel skola, boende mfl vardagspraktiska detaljer.

Efter testmatchen skrev jag följande på Bloggen:
Lite vågat kanske att ställa en 98:a i målet i en U21-match kan man tycka. Men Douglas Bjäresten från AFK Linköping skötte sig riktigt bra. Den här typen av motstånd är ju inte vad en sextonåring i normala fall ställs inför. Den unge östgöten visade inga som helst tecken på nervositet utan spelade matchen igenom med stort självförtroende. Dessutom fick han mot slutet av matchen möjlighet att göra något riktigt svettiga räddningar. Om ÖSK kan locka över honom från Linköping är det inte så mycket att fundera över, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.