Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlicenserna 2015

SvFF meddelade för några dagar sedan sitt beslut avseende elitlicenser för år 2015. Av lokalt intresse är att KIF Örebro, som inledde året med ett negativt eget kapital, har fått sin handlingsplan godkänd och alltså får fortsätta i damallsvenskan. (Detta blev ju iofs. klar redan i april månad).

Utöver för KIF Örebro godkändes även handlingsplanerna från Assyriska FF, IFK Värnamo och Östersunds FK.

GIF Sundsvall, Jitex BK, Kristianstads DFF och Umeå IK FF fick inte sina handlingsplaner godkända, men de kunde uppvisa ett positivt eget kapital per den sista augusti. Dessutom hade de inga skulder till statliga myndigheter eller till några fotbollsrelaterade verksamheter (förbund, klubbar etc).  Även de har därför fått sina elitlicenser godkända för nästa år.

För Åtvidabergs FF och Ängelholms FF är ännu inget beslut fattat. Båda klubbarna, vars ekonomiska problem fått en hel del publicitet under hösten, måste vänta ytterligare en tid på Licensnämndens beslut.

Den slutgiltiga sammansättningen av nästa års allsvenska och superettan är alltså ännu ej klar. Om Åtvidaberg inte får sin elitlicens innebär väl det att de får byta plats med kvalförlorande Ljungskile. Om Ängelholm flyttas ur Superettan går deras plats till Östers IF (i deras egenskap av bästa förlorande kvallag – de vann trots allt en av sina kvalmatcher).

SvFF: Beslut om elitlicenser 2015

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.