Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscuperna: Inte helt lyckat

Gruppspelet i distriktscuperna spelades klart idag. Som ”hemmalag” hade ÖLFF:s lag fördelen av att få en vilodag mellan den första och den andra matchen. Om det nu verkligen var en fördel. Dagens poängskörd blev nämligen rätt klen – en enda. Det var flicklaget som tog den i den oavgjorda matchen mot Östergötland som slutade 1-1. Ett resultat som placerade de två lagen på lika många poäng och med samma målskillnad. Östergötland hade dock gjort fler mål och går därför vidare till ”Andra Chansen”. För ÖLFF är det däremot färdigspelat.

Pojklaget behövde en seger mot Östergötland för att direktkvalificera sig för vidare spel. Båda lagen kom med seger i sin första match – Östergötland hade dock fördelen av att ha en betydligt bättre målskillnad, så för ÖLFF var det bara seger som gällde. I en av allt att döma rätt svängig tillställning blev det gästerna som till slut stod som segrare med 3-2. ÖLFF kom i underläge, vände till 2-1 men tappade sedan till 3-2 förlusten. ÖLFFs första mål gjordes av Almin Masic och han bör väl ha fått en assistpoäng på det andra. Men det räckte inte riktigt hela vägen ändå. För pojklaget finns fortfarande möjligheten att gå vidare via uppsamlingsmatchen mot en annan grupptvåa. Den saken skall avgöras någon gång i mitten av december.


Från flickmatchen har jag inte sett eller hört något alls, men från pojkarna har det twittrats en del som kan ge en viss uppfattning om hur det hela utvecklades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.