Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

BK Forward – ingen match för ÖSKs juniorer

Förväntningarna inför tisdagskvällens junior-DM final var nog, att ÖSKarna skulle få fullt upp mot BK Forward. I alla fall trodde jag det. Forward har ju i år matchat in ett antal av sina juniorer i seniorverksamheten med ett klart godkänt resultat. Nu blev det inte alls så. ÖSK dominerade tillställningen totalt och när DM-medaljerna skulle delas ut så var det till ÖSK som besegrat sina motståndare med 8-3.

Forward hade inte mycket att sätta emot ÖSKs offensiv förkroppsligat av trion Christer Lipovac, Felix Möller och Jonathan Lundberg. Speciellt den förstnämnde, tillbaka på sin gamla hemmaplan, var på ett glimrande spelhumör. Möller och Lundberg har under året utvecklats till något av ett radarpar och Forwards försvar hade stora svårigheter att störa deras kombinationer. Forwards två anfallsstjärnor Linus Lamu och Amar Bukva å sin sida kvävdes effektivt av Carl Ekstrand och Oskar Ålgars i ÖSKs solida mittbackslås.

ÖSK hade nog en del draghjälp av relativt tidiga mål i båda halvlekarna. Redan efter 10 minuter tog ÖSK ledningen, då Jonathan Lundberg volleyklackade in en hörna slagen av Mikael Loön. Christer Lipovac kunde sedan med en kvart spelad göra sitt första för kvällen. Trots det tidiga tvåmålsunderläget tog sig Forward in i matchen igen då Amar Bukva nickade in en frispark. Sedan stod matchen faktiskt och vägde. ÖSKarna verkade tidvis rätt slarviga och Forward skapade en del chanser som dock den alltid lika utmärkte Marcus Elmersson i ÖSKs mål avstyrde på ett bra sätt. Några minuter före pausvila gör sedan Christer Lipovac 3-1 till ÖSK och skapar på så sätt lite marginaler för sitt lag.

De eventuella planer som smitts i Forwards omklädningsrum under halvtidspausen kom så gott som genast på skam då den andra halvleken började. Mirza Turan utnyttjar ett misstag i Forwards bakre led och trots att han ha en motståndare hängande i ena armen kan han spela fram bollen till Felix Möller. Som gör det han brukar göra i de lägena – dvs. mål. Då hade det bra gått två minuter av andra halvlek och det var nog det målet som definitivt knäckte motståndet.

Efter Felix mål fick matchen mer och mer av Hawaii-karaktär. Ett antal byten när ÖSK successivt bytte in hela sin bänk (sånär som på målvakten Adam Nilsson) bidrog väl också till att det tidvis såg rätt oordnat ut. Fast med tanke på att det blev fyra mål till så kanske det trots allt passade ÖSK rätt bra. Men inte heller Forward blev lottlösa. ÖSK släppte till i form av ytterligare tvåbaklängesmål för Forward. Värt att nämnas är väl att Forward andra mål gjorde av 14-årige Elias Durmaz, som fick en bra träff på en boll som hittade in i närheten av ena krysset.

Matchfakta:
11. 1-0 Jonathan Lundberg (Mikael Loön, hörna)
15. 2-0 Christer Lipovac (?)
29. 2-1 Amar Bukva
42. 3-1 Christer Lipovac (Jonathan Lundberg)
47. 4-1 Felix Möller (Mirza Turan)
55. 5-1 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
68. 5-2 Elias Durmaz
73. 6-2 Jonathan Lundberg (Felix Möller)
74. 7-2 Christer Lipovac (?)
76. 8-2 Mirza Turan (Felix Möller)
79. 8-3 Alexander Durmaz

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson (78), Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström (82) – Mirza Turan (78), Mikael Loön (68), Anton Westerlund (k), Jonathan Lundberg (78) – Felix Möller, Christer Lipovac

Ersättare: Adam Nilsson (mv), Almin Masic (78), Joel Nilsson (78), Carl Jägerhill (68), Albin Ödberg (82), Michel Yanez Hernandez (78) och Tim Bergström (78?)

Anm: Det vart rätt rörigt med en massa mål och byten under andra halvlek, så där kan det nog ha blivit en del fel. Helt klart missade jag när Tim Bergström blev inbytt och vem som då blev utbytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.