Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cupsöndag 141102 – framgångar i GAIS Open

ÖSK P01 segrade i elitturneringen GAIS Open.

ÖSK P01 segrade i elitturneringen GAIS Open. (Foto: Lagets hemida)

De två yngre ÖSK-lagen svarade båda för mycket bra insatser i cupturneringen GAIS Open, en elitturnering som samlat många av Sveriges bästa lag i respektive åldersklass. ÖSK P01 vann till och med sin åldersklass efter att i turneringen ha besegrat Fredrikstad FK med 5-2. Även ÖSK P02 tog sig hela den långa vägen till final i vilken dock Malmö FF visade sig var för svåra. Skåningarna vann finalen med 2-1.

För P00 – det äldsta ÖSK-laget i cupen – gick det inte riktigt lika bra. De blev till slut fyra i B-slutspelet, vilket är liktydigt med en 12-plats i hela cupen.


Karlslundscupen avslutades idag för ÖSK P99. Det blev förlust i båda dagens matcher i B-finalspelet, vilket gav laget en 12:e plats i turneringen. I den tidiga morgonmatchen rapporteras laget ha spelat riktigt bra, men det blev ändå en 1-0 förlust mot Boo FF. I placeringsmatchen mot Bele Barkarby FF blev det sedan förlust med 3-1. Henrik Westher gav sitt lag ledningen efter ett individuellt genombrott. Stockholmarna kvitterade dock före halvtidsvilan. Efter paus stod matchen och vägde och det var väl mer slump än skicklighet som gjorde att Bele fick in 2-1 målet som väl på sitt sätt avgjorde matchen. ÖSK höll bitvis upp spelet riktigt bra, men blev samtidigt väldigt sårbara vid snabba omställningar. Samtliga Bele-mål tillkom faktiskt direkt eller indirekt på sådana.

ÖSKs duktige målvakt Jack Meehan var tvungen att lämna plan och match i förtid efter att ha skadat sig efter en luftduell. Det såg ut att vara något med knäet. Vi får väl hoppas att det inte var så illa som det såg ut från åskådarplats.


För ÖSK Söder Dam gick det son det brukar göra i Bergslagens Futsalcup. Alltså inte speciellt bra. Men man kan ju gå långt i SM ändå – det har laget redan visat vid några tillfällen. Den här gången blev det dock inga medaljer utan i stället en rätt tidig reträtt till Örebro. Laget gick till kvartsfinal som bästa grupptrea, men fick sig sedan se sig besegrade av Borens IK med 0-1. Dessa gick sedan vidare och vann hela turneringen.

ÖSK Söder Dam: Öka takten sista kvarten!

1 kommentar – kommentera

Sören Jansson

Fantastisk säsongsavslutning av ÖSK P01!
Seger i GAIS Open och en fjärde plats i 13-årsturneringen(Inofficiella SM för 13-åringar)i Lomma i Juni visar att vi tillhör toppen i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.