Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gefle i Cupen

När nu årets allsvenska är färdigspelad kan man börja se konturerna över hur gruppindelningen till Svenska Cupens nästa år kommer att se ut.

Här handlar det för ÖSK och övriga högt rankade klubbar inte om någon lottning utan om en utplacering. De åtta högst rankade klubbarna placeras ut i grupperna 1 till 8. (Jag antar att placering i allsvenskan i det här fallet avgör rankingen). De nästkommande åtta lagen placeras sedan ut i baklänges ordning. Alltså lag 16 i grupp 1, lag 15 i grupp 2 etc.

För ÖSKs del borde – om jag läst och förstått allt rätt – detta innebära att det blir Gefle som hamnar i ÖSKs grupp. Detta eftersom Kalmar FF, Åtvidabergs FF och Falkenbergs FF inte gick vidare från den andra omgången. En match återstår ännu – Malmö FFs match mot IS Halmia som väl svenska mästarna bör vinna rätt lätt. (Om nu Malmö kan övervinna den förbannelse som tycks ha drabbat övriga FF-lag i den andra omgången). Enligt bestämmelserna kommer ÖSK att möta Gefle på hemmaplan i den tredje och sista gruppspelsomgången.

De övriga två platserna i gruppspelsgrupperna besätts sedan av övriga återstående 16 lag. För dessa tillämpa fri lottning – dvs, det kan bli vilket lag som helst utan några geografiska eller andra inskränkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.