Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sjundeplatsen säkrad

I och med att IFK Göteborg besegrade Helsingborgs IF i kvällens match så försvann HIFs möjlighet att passera ÖSK i den slutliga allsvenska serietabellen. Efter 29 omgångar ligger ÖSK på 6:e plats. Djurgården hotar dock bakifrån och kommer att gå om ÖSK om de tar fler poäng i slutomgången.

ÖSKs möjligheter att avancera i tabellen är vid det här laget teoretiska. För att man skall lyckas att ta femteplatsen krävs att BK Häcken besegras med minst fem mål. En minst sagt tuff uppgift mot ett lag som ÖSK brukar ha svårt mot.

På lördag gäller det alltså för ÖSK i första hand att försvara sjätteplatsen genom att besegra Häcken. Djurgården möter IFK Norrköping på Tele2 arena – en match som nog kan sluta hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.