Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare i U21-matchen

ÖSK namnger idag de provspelare som kommer att få möjligheten att visa upp sig i morgondagens U21-match mot Brommapojkarna. Utöver mittbacken William Olausson och anfallaren Ibrahim Alushaj, som Bloggen redan skrivit om, kommer även fyra yngre spelare att få vara med.

Douglas Bjäresten (född -98).
Sextonåriga målvakten Douglas Bjäresten spelar för AFK Linköping (tidigare BK Kenty). Utöver matcher med klubbens juniorlag har han vid några tillfällen vaktat målet åt det div-3 vinnande laget. Han har inte medverkat i några ungdomslandslag.

David Hasler (född -96).
Artonårige (ÖSK skriver felaktig att han är 17, vilket han iofs är, men han fyller 18 om några dagar) har i år varit ordinarie i div 2-laget Syrianska IF Kerburan från Västerås (placering: bättre halvan). Han har spelat lagets samtliga matcher i div 2 Norra Svealand. Uttagen i fjol och i år till SvFF:s breddelitläger.
Fotbolltransfers.com: Wolfsburg testar 17-årige talangen David Hasler
Syrianska IF Kerburan: Landslagsuppdrag för Hasler
Västmanlands Läns Tidning: Rådgivaren om ÖSK-intresset: ”Smickrande”

Junior Kamana Wa Kamana (född -98)
Sextonåriga anfallaren Junior wa Kamana representerar Ludvika FK. Han har fått känna på div 3-fotboll i dalalaget och även representerat svenska pojklandslag vid några tillfällen.
Dalarnas Tidningar: Kamratskap ger allt
Dalademokraten: Gefle på plats – då glänste Junior

Adam Molin (född -96).
Karlundsspelaren Adam Molin har gjort en utmärkt säsong som anfallare hos div 2-klubben. Adam tillhörde det starka 96-lag som var ett av de bästa i Sverige innan laget började att splittras upp då killarna blev juniorer. Hos ÖSK finns redan hans dåvarande lagkamrater Christer Lipovac och Carl Ekstrand Hamrén.

2 kommentarer – kommentera

Erik

Vad är då fekaktigt om han inte fyllt än? Ibland letar du fel Erik.

Ficedula hypoleuca

För ungdomar i den åldern är det fortfarande födelseåret som är det intressantaste – inte om de redan fyllt eller ej. Det är nämligen födelseåret som avgör vilken serie de får spela i.

När man tar in 19-åringar i U-truppen har de bara ett år på sig för att utvecklas och övertyga ÖSK att behålla dem. Detta eftersom det inte finns någon U-trupp för 20-21-åringar. Om man skriver att han är 17 år ger man felaktigt bilden av att han har två år framför sig i U19-truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.