Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2014: Lorentzson

FotbollDirekt spekulerade häromdagen att AIKs högerback Martin Lorentzson skulle kunna vara på väg till Örebro. FD har talat om detta med Magnus Sköldmark som kommenterar det på sedvanligt vis. Alltså: ”Jo, det är en duktig spelare” och ”vi vet att hans kontrakt går ut”. Att utifrån detta sluta sig till att ÖSK håller på att försöka knyta honom till klubben tycker jag verkar rätt långsökt. Men det är ju FD det handlar om så man skall kanske inte vara alltför kräsen beträffande sanningshalt och rimlighet.

Lorentzson kom till AIK 2010 och har sedan 2011 varit en given startspelare. Han har bara missat 7 matcher under de fyra senaste säsongerna (2014 inräknad). I samtliga matcher under denna period har han ingått i startelvan. Lorentzson fyller visserligen 31 nästa år, men det är väl ingen ålder för en högerback. Enligt FD har dock förhandlingarna om en förlängning av det utgående kontraktet ännu inte kommit igång, vilket öppnar upp för spekulationer om hans framtida klubbtillhörighet.

Bloggen tror att detta är ett försök från agenten Klettes sida, att få igång förhandlingarna med AIK snarare än att lotsa in honom hos ÖSK. Sköldmarks uttalande följer ju reglementet och även om man från ÖSKs sida aldrig ens funderat på att försöka knyta Lorentzson till sig skall man ju inte stänga några dörrar i onödan. Dessutom är det väl i första hand en vänsterback som ÖSK skulle behöva värva.

FotbollDirekt: ÖSK mot en fjärde AIK-värvning: ”Jag borde egentligen inte kommentera”
Elitefootball: Spelarprofil

Tillägg 141025.
AIK: AIK och Lorentzson förlänger inte avtalet

Tillägg 141027.
FotbollDirekt: ”Jag hade gärna stannat i AIK”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.